Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Συνταξιούχοι: Έχει μπόλικο θράσος η κυβέρνηση

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δούλεμα


Συνεχίζει απτόητη η κυβέρνηση την προσπάθεια να κοροϊδέψει και να εφησυχάσει τους συνταξιούχους, ενόψει της επικείμενης περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις από 1/1/2019.

Ετσι, ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μπορούμε να αποτρέψουμε σοβαρές συνέπειες με μειώσεις σε συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό». Λέει δηλαδή ότι θέλουν να «αποτρέψουν» τις σοβαρές μειώσεις στις υπάρχουσες συντάξεις που οι ίδιοι ψήφισαν (!) και φτάνουν μέχρι και 18% το μήνα, που σημαίνει απώλεια μέχρι και δύο επιπλέον συντάξεων το χρόνο!

Μιλάμε για απογείωση του δουλέματος: Από το παραμύθι ότι θα επανέφεραν τη 13η σύνταξη, έφεραν τη λαιμητόμο στις καινούργιες συντάξεις με το «νόμο Κατρούγκαλου»... Λάνσαραν τότε το παραμύθι της «προσωπικής διαφοράς» για τους ήδη υπάρχοντες συνταξιούχους, που θα έμενε τάχα ανέγγιχτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγαν, για να νομοθετήσουν τελικά την περικοπή της, μόλις ένα χρόνο μετά... Και τώρα, παραμονές της εφαρμογής του νέου τσεκουριού που ψήφισαν, πουλάνε το παραμύθι ότι θέλουν να «αποτρέψουν» την εφαρμογή του! Εχει μπόλικο θράσος η κυβέρνηση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Οι συνταξιούχοι της ΕΤΗΠΤΑ δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από τις νέες περικοπές. Εχουμε Δ.Σ. με υψηλό κύρος και περίσσια δυναμική γιατί είναι διορισμένο από το Πρωτοδικείο. Τα εκλεγμένα από τα μέλη Δ.Σ. υστερούν. Μέχρι που θα ενταχθούμε και στον ΕΔΟΕΑΠ. Να το θυμηθείτε όσοι αμφιβάλλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή