Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Μειώσεις μισθών στην "Αυγή - όπως έγινε "Στο Κόκκινο"

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Οριζόντια μείωση 15%
στους μισθούς αλλιώς απολύσεις!


Χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή η ηγεσία της «Αυγής», ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανακοίνωσε στους εργαζόμενους οριζόντια μείωση μισθών κατά 15% υπό την απειλή απολύσεων!

Οι εργαζόμενοι δέχθηκαν τελεσίγραφο για την υπογραφή των νέων ατομικών συμβάσεων, αλλιώς θα υπάρξουν απολύσεις αν αυτές δεν γίνουν αποδεκτές. Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» απέρριψαν ομόφωνα στη γενική συνέλευση την πρόταση της διοίκησης, χαρακτηρίζοντάς την «τουλάχιστον ερασιτεχνικά κι αβασάνιστα επεξεργασμένη καθώς και άδικη, χωρίς να περιλαμβάνει καμία μέριμνα για την προστασία των χαμηλόμισθων κι άλλων κατηγοριών εργαζομένων».

Τονίζουν πως η νέα διοίκηση αθέτησε τη δέσμευσή της προς τους εργαζόμενους, βάσει της οποίας θα προσκόμιζε πρόταση-πακέτο που θα περιλάμβανε εκτός των μειώσεων των μισθών και αναλυτικό οικονομικό/επιχειρηματικό, διοικητικό και δημοσιογραφικό σχέδιο. Υπογραμμίζουν πως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι πολύ σύντομα δεν θα ζητηθεί και νέα μείωση μισθών, υπενθυμίζοντας πως έχουν υποστεί ήδη μείωση 15% στους μισθούς τους, ενώ τα οφειλόμενα από περασμένα έτη αγγίζουν για πολλούς εργαζόμενους τους δέκα και πλέον μισθούς!

Οι δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει από την ηγεσία της «Αυγής» το συγκεκριμένο σχέδιο για την εφημερίδα και τα οικονομικά στοιχεία αλλά κανείς δεν τους απάντησε. Μετά την πρόταση των μειώσεων, που απορρίφθηκε ομόφωνα, ζητούν συνάντηση με τον μέτοχο, δηλαδή την ηγετική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου