Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Αθλητικά ραδιόφωνα - Αθήνα και Θεσσαλονίκη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συντονιστείτε:
αυτά είναι όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα
σε Θεσσαλονίκη και ΑθήναΜέρες που είναι, λόγω της έντονης αθλητικής επικαιρότητας, ας δούμε τι ακούν οι φίλαθλοι στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα.

Παρόλο που οι ομάδες του περίφημου ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) είναι αυτές που εναλλάσσονται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία 29 χρόνια, τα περισσότερα αθλητικά ραδιόφωνα δεν εδρεύουν στην Αθήνα αλλά στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας ακούγονται συνολικά 6 τέτοιοι σταθμοί, ενώ στην Αττική μόλις τρεις. Επιπλέον οι βορειοελλαδίτες φίλαθλοι υποστηρίζουν και τα 5 ιδιωτικά αθλητικά ραδιόφωνα, καθώς σύμφωνα με εκείνα που συμμετέχουν στις μετρήσεις, το χαμηλότερο ποσοστό τους είναι γύρω στο 3-5% και το πρώτο ξεπερνά το 10%.

Αντίστροφο το σκηνικό στην Αθήνα. Ο ανταγωνισμός είναι κατά το ήμισυ μειωμένος, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν να συνυπάρξουν στη μπάντα πάνω από δύο ιδιωτικοί αθλητικοί ραδιοσταθμοί. Για κάτι λιγότερο από έναν μήνα δε -τέλη 2014, αρχές 2015- λειτουργούσε μόνο ένας.

Αθήνα

ΣΠΟΡ FM 94.6 (Γιάννης Αλαφούζος, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Μπάμπης Χριστόγλου)
Σταθερή αξία στα ερτζιανά της Αθήνας, με ανοδικές τάσεις.

ΕΡΑ ΣΠΟΡ (ΕΡΤ)
Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα της ΕΡΑ, τα τελευταία χρόνια. Ορθοποδεί και ανασυντάσσεται, μετά το «μαύρο».

SPORT24 103.3 (Δημήτρης Μάρης, Φώτης Μπόμπολας)
Έχει βρει τα πατήματά του και παγιώνεται στον ραδιοφωνικό χάρτη. Μεγάλη και η βοήθεια από τα site της 24 Media.Θεσσαλονίκη

ARENA 89.4 (Ντίμης Παπαϊωάννου)
Σε ανασύνταξη έπειτα από διαδοχικές αλλαγές σε πρόγραμμα και ιδιοκτησία. Το μόνο που εκπέμπει και στις δύο πόλεις.


YELLOW 92.8 (Αυτοδιαχειριζόμενο)
Εθελοντικό ραδιόφωνο από οπαδούς του Άρη, σε συνεργασία με το Ράδιο Νάουσα. Στην «Αρειανή» συχνότητα της Θεσσαλονίκης, εκεί εξέπεμπε και το -πάλαι ποτέ- Άρης FM.
METROPOLIS 95.5 (Παύλος Ανδρώνης)
Το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο του βορρά. Διαχρονικά στην κορυφή των προτιμήσεων των Θεσσαλονικέων με διψήφια ποσοστά.
FAIR PLAY 96.1 (Νίκος Πετρουλάκης, Λευτέρης Μαρόγλου, Στέφανος Διαμαντόπουλος)
Νέο εγχείρημα, από το Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Νίκο Πετρουλάκη (Arena Press). Με αρκετούς παραγωγούς από τον προηγούμενο σταθμό του τελευταίου, τον Arena 89.4.
LIBERO 107.4 (Γιάννης Δουδουλάκης, Νίκος Παπαδόπουλος)
Σταθερά ο δεύτερος πόλος στα FM της συμπρωτεύουσας. Αναπτύσσεται και ως όμιλος, με το έντεχνο Μήνυμα 107.7.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου