Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Έφεση για την υπαγωγή
του “Ελ. Τύπου” στο άρθρο 106Β

Στις 7 Ιουνίου θα εκδικαστεί η έφεση της εκδοτικής εταιρείας του «Ελεύθερου Τύπου» κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η ένταξη στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η ΗΜΕΠΕΤ, η εταιρεία που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο», έχει υπογράψει με το 60% των πιστωτών της και με την πλειονότητα των εργαζομένων συμφωνία για την εξόφληση των οφειλών της μετά την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης. Στην έφεση σημειώνει ότι για το 2016 είχε κέρδη 326.000 ευρώ, ενώ το 2017 μείωσε κι άλλο το κόστος λειτουργίας της. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται έναντι, με ποσά από 150 έως και 250 ευρώ τρεις φορές τον μήνα.
---
Ξέμεινε από χρήματα
και φεσώνει την εταιρία

… για να συνεχίσει να διατηρεί το υψηλό επίπεδο ζωής

Από τα ψηλά στα χαμηλά περιγράφουν την κατάσταση που βιώνει εσχάτως μέτοχος μεγάλου ηλεκτρονικού Μέσου… Αφού αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τα προσωπικά του έξοδα, με αποτέλεσμα να του τα καλύπτει η εταιρία… Πλέον έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και δυσκολεύεται να συντηρήσει το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ζωής που είχε συνηθίσει όλα του τα χρόνια… Παρόλα αυτά όμως επιμένει κόντρα στη δύσκολη πραγματικότητα.

Προκειμένου λοιπόν να συντηρεί το πανάκριβο σπίτι με τις οικιακές βοηθούς, τον οδηγό, αλλά και τις υπόλοιπες παροχές που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει ο ίδιος και το πολύ στενό του περιβάλλον αναγκάζεται καθημερινά να φεσώνει την εταιρία με μερικές χιλιάδες ευρώ… Η οποία δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της!
---
Πωλητήριο στο «ΕΨΙΛΟΝ»

… εισηγούνται στον Σαββίδη οι συνεργάτες του

Εισηγήσεις από συνεργάτες του δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης για να πουλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Εψιλον». Παρά το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες μετά το περιστατικό στην Τούμπα στις ανησυχίες των εργαζομένων του καναλιού η ιδιοκτησία απαντούσε με ψυχραιμία και τους καθησύχαζε… Στην πορεία συνεργάτες του επιχειρηματία βλέποντας και τη στάση που κρατά απέναντι του η κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισηγούνται την πώληση του σταθμού και την απομάκρυνση του από τα ΜΜΕ… Άλλωστε όπως παραδέχονται οι ίδιες πηγές σε ιδιωτικές τους συζητήσεις η ύπαρξη του «Εψιλον» περισσότερο βοηθούσε την κυβέρνηση παρά τον επιχειρηματία… Αφού οι υπόλοιποι παραδοσιακοί καναλάρχες τον τοποθετούσαν απέναντι τους εξαιτίας της εμπλοκής του στα ΜΜΕ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον έχουν ταυτίσει με τη νέα διαπλοκή.

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη τον προτρέπουν να πουλήσει το «Εψιλον», διότι σε αυτήν τη συγκυρία του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ό,τι μπορεί να του λύσει.
---
Πουλήθηκε ο όμιλος Dogan

Είδηση – βόμβα με οικονομικές αλλά και πολιτικές διαστάσεις έρχεται από την Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο κολοσσός Dogan πουλήθηκε έναντι 1,2 δις ευρώ και πέρασε στα χέρια του ομίλου Demiroren.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για τον όμιλο που έχει στην κατοχή του και την εφημερίδα Hurriyet, την τελευταία μεγάλη, ανεξάρτητη εφημερίδα της Τουρκίας. Και επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο αγοραστής ανήκει στον ευρύτερο κύκλο επιχειρηματιών – φίλων του Ταγίπ Ερντογάν.
---
Πιέζουν οι σταθμοί για να
μπει λουκέτο και στον Athens Voice FM!

Σημαντικές πιέσεις ασκούνται για να κλείσει ο Athens Voice FM μέσω ΕΣΡ. Όπως και στην τηλεόραση, έτσι και στο ραδιόφωνο, κυριαρχεί το δόγμα πως πρέπει να μην υπάρχει ανταγωνισμός και οι σταθμοί δεν διστάζουν οι ίδιοι να στέλνουν καταγγελίες ζητώντας λουκέτα.

Στο ραδιόφωνο μια ομάδα 8 σταθμών έχει στραφεί εναντίον των εργαζομένων του πρώην Nitro FM, που λειτουργούν ως ΙΚΕ τον σταθμό που έχει διακριτικό τίτλο Athens Voice FM. Κι ενώ η καταγγελία αυτή θα έπρεπε να προωθηθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς υπάρχει η δηλωμένη σύμπραξη των σταθμών, έναντιον της λειτουργίας ενός σταθμού εργαζομένων για να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος, το ΕΣΡ, προχωράει στη διαδικασία και ο σταθμός βρίσκεται σε κίνδυνο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου