Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής:
Φτωχότερη η δημοσιογραφική οικογένεια
με τον θάνατο του Νίκου Γρυλλάκη

Η ξαφνική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, εξαίρετου συναδέλφου και αγαπητού φίλου αφήνει σήμερα φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, και όλοι οι συνάδελφοί του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
---
Παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ του Mega!

Παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ της Τηλέτυπος, μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ που έγινε αιφνιδιαστικά στο Χίλτον. Μαζί τους και ο πρόεδρος του συμβουλίου. Πριν όμως από τις παραιτήσεις αποφάσισαν να οριστεί γενική συνέλευση των μετόχων στις 17 Απριλίου, ενώ όπως αναφέρουν “δεν γνώριζαν τίποτα για μισθοδοσία, ούτε βλέπουν διάθεση να δοθεί το δώρο του Πάσχα”...
---
Βάζουν στο παιχνίδι

των δικαιωμάτων και την ΕΡΤ
Έντονη κινητικότητα γύρω από το μέλλον του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Forthnet (Nova) έχει υπογράψει συμβόλαια με τις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και ενώ ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Nova, αίφνης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις και με την Cosmote TV, μαζί με τις υπόλοιπες μικρές ομάδες. Υπάρχει στον σχεδιασμό σκέψη να μπει και η ΕΡΤ, αγοράζοντας δικαιώματα κυρίως ομάδων της περιφέρειας, καθώς οι παράγοντες των ΠΑΕ ασκούν όλο και μεγαλύτερη πίεση. Υπάρχει όμως ο σοβαρός κίνδυνος να χαρακτηριστεί από τις Βρυξέλλες η κίνηση αυτή ως «κρατική ενίσχυση».
---
Η Αίγυπτος απέλασε

την ανταποκρίτρια των Times
Η βρετανική εφημερίδα The Times ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απελάθηκε η ανταποκρίτριά της στην Αίγυπτο, Μπελ Τριού, και κατήγγειλε μια «απόπειρα τρομοκράτησης» η οποία «συνάδει με το καταπιεστικό περιβάλλον που δημιούργησε ο πρόεδρος Σίσι σε βάρος του Τύπου».

Η 33χρονη δημοσιογράφος, που ζούσε στη χώρα εδώ και επτά χρόνια, «συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες αφού πήρε συνέντευξη από συγγενή ενός άνδρα που έχασε τη ζωή του σε ένα πλεούμενο το οποίο μετέφερε μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη», εξηγεί η εφημερίδα.

Τέθηκε υπό κράτηση «χωρίς εξηγήσεις», ακολούθως «οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο από την αστυνομία και αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε μια πτήση για το Λονδίνο», προσθέτουν οι Times.
---
Αποκτά πολιτικό γραφείο

και ετοιμάζεται για τις εκλογές
ο Τάσος Πετρόπουλος

Δεδομένη πρέπει πλέον να θεωρείται η υποψηφιότητα του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, στις επόμενες εκλογές, αφού -με μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια- αποκτά πλέον και τυπικά πολιτικό γραφείο.

Η υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο καταγωγής του, την Ηλεία, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι επισκέψεις του στην εκλογική του περιφέρεια. Χτες, μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος συνόδευσε τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στην περιοδεία του στον Πύργο.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), λοιπόν, που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια και φέρει ημερομηνία 15 Μαρτίου 2018, την οποία υπογράφουν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αν. υπουργός Οικνομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, «συνιστάται πολιτικό γραφείο υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να επικουρεί στο έργο του τον υφυπουργό».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, για την εκπλήρωση του σκοπού του πολιτικού γραφείου συνιστώνται 3 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και 2 ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων – ειδικών συνεργατών.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου