Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Χαμός στον ΕΔΟΕΑΠ - αλλά οι "συσκέψεις" καλά κρατούν...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" : "Θεσμός" πλέον οι ανά Τετάρτη συνάξεις στο γραφείο του κ. Υφυπουργού και οι τοποθετήσεις επί παντός του επιστητού από διαπιστευμένους ή μη εκπροσώπους... Φυσικά, σε κάθε συνάντηση, ξορκίζεται το κακό πνεύμα της προσφυγής για αντισυνταγματικότητα του σχετικού νόμου - "λέγε με συνταξιούχο νεοεισερχόμενης Ένωσης εκτός ΕΔΟΕΑΠ γιατί στοιχίζω πολλά"... όπως επίσης και το πως υπέγραψαν εκείνο το "αέρα - πατέρα" δάνειο των 10.000.000 ευρώ, που χορήγησε ο ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ κ.ά... αλλά τι να λέμε τώρα... έρχονται και οι εκλογές για το ΝΠΙΔ...

Χαμός στον ΕΔΟΕΑΠ:
Δεν φθάνουν τα έσοδα και ζητούν μάνατζερ!


... και στο βάθος η Eurostat

Λίγους μόνο μήνες μετά την έγκριση από τους ασφαλισμένους του σχεδίου για έναν νέο ΕΔΟΕΑΠ, το Ταμείο όλων των ΜΜΕ κινδυνεύει για μία ακόμη φορά. Αιτία, η έλλειψη εσόδων αλλά και η αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει τον Οργανισμό σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νόμου.

Οι ευθύνες επιρρίπτονται στον ΕΦΚΑ. Το ΔΣ του Ταμείου με επιστολή του στο υπουργείο Εργασίας δηλώνει ότι ο ΕΦΚΑ δεν έχει εγκρίνει ακόμη την εκταμίευση των 700.000 ευρώ και πλέον από αγγελιόσημο, ενώ δεν έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας ο νέος Κανονισμός Είσπραξης Εσόδων. Η δραματική επιστολή δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως το Ταμείο δεν έχει προετοιμαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες 30.000 ασφαλισμένων και φυσικά για να δέχεται έσοδα από τους νέους εργοδότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανατεθεί στην Intrasoft η προμήθεια του συστήματος για τον έλεγχο των εσόδων σε σχέση με τα δηλωθέντα και τα καταβληθέντα από το 2% και τις εργοδοτικές εισφορές.

Στο μεταξύ, η καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στην είσπραξη και στην απόδοση των εισφορών έχει οδηγήσει για μία ακόμη φορά τον ΕΔΟΕΑΠ στα όρια της αντοχής του, καθώς τα μέχρι τώρα έσοδα δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών. Παρά τη ζοφερή αυτή κατάσταση, οι ασχολούμενοι με το Ταμείο ετοιμάζονται για… εκλογές! Και τα μέλη του ΔΣ ζητούν πλέον ευθέως την πρόσληψη μάνατζερ για να διοικεί το Ταμείο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Από το 2010 αυτός ο τόπος έχει γεμίσει από σωτήρες. Οι περισσότεροι είναι οι ίδιοι που έρριξαν το καράβι στα βράχια. Στον ΕΔΟΕΑΠ κανένας από τους παλιούς ....καλούς καπεταναίους δεν αναλαμβάνει τη σωτηρία του οργανισμού και ψάχνουν για μάνατζερ. Κάτι ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή