Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

"Απέσυρε" η ΗΔΙΚΑ τον Στάθη Μαρίνο από τον ΕΦΚΑ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης απέσυρε ο Στάθης Μαρίνος μετά τις καταγγελίες της Ν.Δ. για αναθέσεις έργου στο συνέταιρό του. Ερωτηματικά και από τρεις κυβερνητικούς βουλευτές.

Στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση η Νέα Δημοκρατία έθεσε θέμα ηθικής τάξεως καλώντας τον Ευστάθιο Μαρίνο να μην επιμείνει στο διορισμό και καταγγέλλοντας ότι συνεταίρος του σε ΕΠΕ «έπαιρνε» δουλειές με απευθείας αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ, την ίδια ώρα που ο κύριος Ε. Μαρίνος είχε θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ.

Με επιστολή του προς την Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Μαρίνος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται «για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του από την αξιωματική αντιπολίτευση» υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην πρόταση διορισμού του ούτε στην επαγγελματική σχέση του με την ΗΔΙΚΑ.

«Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξακολουθώ να θέτω στη διάθεση της κυβέρνησης τις επιστημονικές και τεχνικές μου γνώσεις, για την υποστήριξη του έργου της» ανέφερε.

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες αλλά λόγω απουσίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Εύης Καρακώστα, η ψηφοφορία μεταφέρθηκε για σήμερα. Όμως, το μεσημέρι ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ότι την αρμόδια επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής για την επιστολή του κ. Μαρίνου και την αναβολή της διαδικασίας. Η συνεδρίαση «προφανώς θα επαναληφθεί όταν υπάρξει σχετική νέα πρόταση από πλευράς του υπουργείου», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου