Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

"Το Βήμα" προβλέπει: Νέο κόμμα ο Σαββίδης...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιμένει «Το Βήμα»
ότι ο Σαββίδης ετοιμάζει κόμμα


Εντυπωσιακή επιδεικνύεται η επιμονή της εφημερίδας «Το Βήμα» για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή στο ρεπορτάζ της για τη δημιουργία κόμματος από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Εκτός από τα πολιτικά μαγειρέματα που είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Ελλάδα κατά την εφημερίδα, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, είναι πρώτον, ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης θα είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας και το δεύτερον – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ρεπορτάζ, θα αποτελέσει (ενν. η πολιτική κίνηση) σανίδα σωτηρίας για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο που αντιμετωπίζει πρόβλημα εισόδου στην επόμενη Βουλή.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα μεταξύ άλλων αναφέρει στο ρεπορτάζ της: «Στη Μακεδονία και στη Θράκη με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, πληθαίνουν οι ζυμώσεις για την ανάγκη ή όχι δημιουργίας ενός κόμματος – κατά τα πρότυπα της Λέγκας του Βορρά – που θα στηριχθεί σε Ποντίους, Μακεδόνες, Θρακιώτες, δυνάμεις της Εκκλησίας κ.α».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ο κύβος ερρίφθη και απλώς μένει να φανεί σε ποιο χρονικό σημείο θα εκδηλωθεί η κίνηση. Σε αυτό το κλίμα, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η κίνηση Σαββίδη να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Πούτιν για την επανεκλογή του… Και παράλληλα να του ζητήσει να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών».

Και το ρεπορτάζ καταλήγει: «Το πολιτικό μαγείρεμα στον Βορρά συνεχίζεται, ενώ παράγοντες της Εκκλησίας, σύλλογοι και οργανώσεις τάσσονται υπέρ του Σαββίδη… Η συζήτηση ήδη έχει προχωρήσει σε ονόματα, αν και αρχικά η λογική ήταν πως το πρόσωπο θα έρθει σε δεύτερη μοίρα, τώρα προτάσσεται το επιχείρημα ο επικεφαλής θα είναι ο Σαββίδης, μη γελιέστε. Το είχε κάνει στη ρωσική Δούμα».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου