Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Απλήρωτοι του Ομίλου Φιλιππάκη - Ανακοίνωση

*
Ανασυγκρότηση
***
*
"Ο τελευταίος μισθός
ήταν τον Οκτώβριο του 2017"


Σε κείμενο που υπογράφουν «Εργαζόμενοι του Ομίλου Φιλιππάκη» αναφέρεται:

"Εμείς δεν έχουμε δανεισμό, λένε συχνά τα αφεντικά στον όμιλο του Γ. Φιλιππάκη και μέχρι ένα σημείο έχουν δίκιο...

Δεν χρωστάνε βέβαια στις τράπεζες, γιατί το δάνειο το έχουν πάρει από τους εργαζόμενους και τους διάφορους προμηθευτές του ομίλου.

Την τελευταία φορά που είδαν "το χρώμα του χρήματος" οι εργαζόμενοι ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου και ήταν ο μισθός του Οκτωβρίου 2017.

Είναι μέσα δηλαδή τέσσερις μήνες οι μισθωτοί, ενώ οι άλλοι με τα δελτία είναι περισσότερο καιρό. Υπό την έννοια αυτή το δάνειο, οι ιδιοκτήτες του ομίλου, το έχουν πάρει από τους εργαζόμενους και είναι άτοκο. 

Και το χειρότερο δεν λογίζεται καν ως δάνειο...

Πρόσφατα ο όμιλος αγόρασε και αθλητική εφημερίδα, συνεχίζοντας την καλή παράδοση της επέκτασης των δραστηριοτήτων του, παράλληλα με την αύξηση της υπερεργασίας για το σύνολο των δημοσιογράφων.

Κάποιοι που ξέρουν τον Φιλιππάκη λένε ότι ψάχνει στην πιάτσα εναγωνίως για αγοραστή και στον βωμό αυτό, οι μήνες καθυστέρησης του μισθού από τέσσερις μπορούν μια χαρά να γίνουν και πέντε και έξι. 

Και όπως λέει ένας από τους ιδιοκτήτες χαριτολογώντας: Και να φύγουν από εδώ (εξαιτίας της απληρωσιάς που υφίστανται οι δημοσιογράφοι) που θα πάνε...

Εργαζόμενοι του Ομίλου Φιλιππάκη"
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου