Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
****

*** ΗΜΕΡΑ πρεμιέρας για την ΕΡΤ εχθές, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, και τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, τη ζώνη 22:00 – 22:54 στην οποία μεταδόθηκε το πρώτο επεισόδιο του αριστουργήματος του Στράτη Μυριβήλη «Η ζωή εν τάφω» παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 1.026.325 τηλεθεατές.

*** ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ της Παρασκευής ανέβηκε στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων o δημοσιογράφος Γιάννης Σμυρλάκης για να ενημερωθεί και να αναλάβει τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Ο μέχρι πρότινος διευθυντής σύνταξης στην Εφημερίδα των Συντακτών αποχαιρέτησε χθες τους συναδέλφους του στην Κολοκοτρώνη 8. O Σμυρλάκης θα συνεργαστεί στενά με τον Νίκο Μερτζάνη, σύμβουλο και εντεταλμένο διευθυντή ενημέρωσης και τον Μπάμπη Παπαδάκη, διευθυντή σύνταξης της δημόσιας τηλεόρασης. 

*** ΠΟΙΗΤΗΣ, εν αναμονή πολιτευτής της ΝΔ, υβρίζει την ΕΡΤ στο twitter και ζητάει την επαναστελέχωσή της, γιατί δήθεν θεωρεί ως ρατσιστικό το σύνθημα “Μακεδονία, γη Ελληνική”. Παραγνωρίζει, αν και δημοσιεύει τη φωτό, ο εν λόγω ποιητής, τους κέλτικους σταυρούς στο σχετικό σύνθημα, τα οποία ως γνωστόν παραπέμπουν στο ναζιστικό μόρφωμα. Ας τα προσέξουν αυτά στην ΝΔ.

*** ΙΣΤΟΡΙΚΗ μέρα η σημερινή για την ΕΡΤ (πέρα από την άφιξη Σμυρλάκη) καθώς από σήμερα θα εκπέμπει και πάλι αυτόνομα χωρίς τη Digea εξοικονομώντας πόρους 1,6 εκ ευρώ. Στο ert master control room ο Ν. Παππάς και ο Λ. Κρέτσος έκαναν το “switch on”.

*** Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ- ιδιαίτερα τους εναερίτεςκαι τους συντηρητές δικτύου- που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αναπτύξουν το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ με 85 αναμεταδότες και πομπούς.

*** ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα ΜΜΕ υποχρεώνονται στην καταβολή του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Το βάρος αυτό δεν επιβαρύνει τους διαφημιζόμενους. Το γεγονός αυτό καταγράφει ως μικρή νίκη ο πρόεδρος του ΣΔΕ Γρηγόρης Αντωνιάδης στη συνέντευξή του στο «Marketing Week». Έτσι, οι διαφημιζόμενοι δεν υποχρεώνονται στην πληρωμή ποσοστού 2% στη διαφήμιση σε όλα τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας. Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τις διαφημίσεις στο εξωτερικό.

*** ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την αλλαγή στην ώρα μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού: "Από Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ θα μεταδίδεται στις 19:30. Με άμεση και ψύχραιμη καταγραφή όλων όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανάλυση και προσέγγιση ουσίας οι Ειδήσεις του ΣΚΑΪ σε νέα ώρα".

*** ΣΤΟΝ Alpha αναζητούν, λέει, αντικαταστάτη του Βασίλη Παπαδρόσου για να αναλάβει τη διεύθυνση του ενημερωτικού τμήματος του σταθμού. Μετά την αποχώρηση Παπαδρόσου με προορισμό τον ΣΚΑΪ η διοίκηση του καναλιού είχε αναθέσει (προσωρινά) την Διεύθυνση Ειδήσεων στην Αρτεμι Δήμου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου