Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Αναβρασμός στον μιντιακό όμιλο Φιλιππάκη

*
Ανασυγκρότηση
***
*


ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ επικρατεί στα Μέσα του μιντιακού ομίλου του Ιωάννη Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Espresso, Εστία κλπ) με αιτία τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και αφορμή την υπό έκδοση εφημερίδα με το όνομα «Εσπρέσο».

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αναφέρονται σε μέιλ που λάβαμε από εργαζόμενους στο συγκρότημα Φιλιππάκη, οι οποίοι αναφέρονται στην επιστολή συναδέλφων τους (ΕΔΩ) και κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην εξόφληση δεδουλευμένων και για «αυλή προθύμων γύρω από το αφεντικό».

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ υπάρχει λέει «επενδυτική κινητικότητα» από την πλευρά του εκδότη Φιλιππάκη, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα των Παραπολιτικών, έχει επαφές και βρίσκεται σε συζητήσεις με ανθρώπους του Θοδωρή Κυριακού για την ενοικίαση των τίτλων περιοδικών που κατέχει η εταιρεία «Δάφνη Επικοινωνίες» η οποία ανήκει στον μεγαλομέτοχο του ΑΝΤ1.

ΜΕΓΑΛΗ και γνωστή μεταφορική εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του δικτύου του πρακτορείου διανομής Τύπου ΑΡΓΟΣ. Πάντως, όπως γράφει το Secret των Παραπολιτικών, η Νίκη Εκδοτική ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της αγοράζοντας, εκτός από το ποσοστό του Πρώτου Θέματος (ΕΔΩ), ένα επιπλέον 6% από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι πλέον η μεγαλύτερη μέτοχος στο ΑΡΓΟΣ με ποσοστό άνω του 40%.

ΑΠΟΡΙΑΣ άξιον είναι το γεγονός ότι η εκτυπωτική μονάδα ΙΡΙΣ της οποίας περιουσιακά στοιχεία βγαίνουν πάλι στον πλειστηριασμό στις 13/3/2019, (αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα Eauction), συνεχίζει την λειτουργία της δίνοντας μάλιστα πολύ χαμηλές τιμές σε υποψήφιους πελάτες και μάλιστα με δεσμεύσεις ετήσιας διάρκειας...
---
zoornalistas
---
*

5 σχόλια:

  1. Η ιριδα λειτουργεί γιατι ο φωτης και το τσιράκι του Ο κατσαουνης τα εχουν βρει με την κυβέρνηση και τις τράπεζες και αφηνουν απληρωτο κοσμο απολυμένουν και αυτους που δουλεύουν ακομα μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάμε τώρα στη μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα των Βαλκανίων. Εκεί η γραμμή των μεγαλοστελεχών με τα πολλά πτυχία ήταν: σπάμε τις τιμές της αγοράς και μαζεύουμε το 80% των εντύπων προς εκτύπωση. Δυστυχώς, όμως, ο λογαριασμός με αυτές τις ...προσφορές ήταν πάντα μείον. Η λύση που έδωσαν τα μεγάλα μυαλά, με τη σύμφωνη ...σιωπή των τραπεζιτών γνωστή: παρουσιάζουμε τζίρους -όχι κέρδη- προκειμένου να πάρουμε θαλασσοδάνεια για να μπορέσει να ...λειτουργήσει η επιχείρηση. Αυτό διδάσκεται μόνο στα μεταπτυχιακά έτη. Η κατάληξη γνωστή για τη μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα. Μεγαλοστελέχη και ιδιοκτήτες έφαγαν καλά. Οι πολλοί, ως συνήθως, έμειναν στο δρόμο απλήρωτοι και χωρίς αποζημιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιριδα»

    Το κανόνι του πρακτορείου διανομής Τύπου «Ευρώπη» επηρέασε σχεδόν το σύνολο των εκδοτών και προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων. Οσο για την περίφημη «Ιριδα», δηλαδή την εκτυπωτική εταιρία που είχαν ιδρύσει ο ΔΟΛ και ο Πήγασος τις εποχές της παντοδυναμίας τους και του εύκολου χρηματιστηριακού ή τραπεζικού χρήματος, την οποία το τελευταίο διάστημα διαχειριζόταν ανεξέλεγκτα ο Φώτης Μπόμπολας, φαίνεται ότι συνεχίζει να αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο. Η «Ιριδα» δεν πουλήθηκε, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το 50% που ανήκε στον Πήγασο, ο οποίος εκπλειστηριάστηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

    Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι το άλλο 50% αγοράστηκε, μέσω της αγοράς του ενεργητικού του ΔΟΛ, από την Alter Egο του κ. Μαρινάκη, ο οποίος φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για τη λειτουργία του και κυρίως για την ανάληψη των δυσθεώρητων χρεών της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το μερίδιο του Πήγασου βγαίνει εκ νέου σε πλειστηριασμό στις 30 Μαΐου 2018. Ωστόσο, τα πιεστήριά του λειτουργούν ακόμα και τυπώνουν εφημερίδες, περιοδικά και διάφορα έντυπα, προφανώς με... πειρατικές διαδικασίες, αφού είναι άγνωστο αν και πώς πληρώνονται οι σχετικές υπηρεσίες και ποιος είναι αυτός που ελέγχει και τελικά εισπράττει (αν εισπράττει...).

    Το φαινόμενο αυτό -άλλο ένα με οσμή σκανδάλου, στο οποίο ίσως εμπλέκεται ο Φ. Μπόμπολας ή κάποιο από τα πρωτοπαλίκαρά του- δημιουργεί αναμφίβολα συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και είναι απορίας άξιον γιατί η Πολιτεία και οι τράπεζες δεν ελέγχουν τι ακριβώς συμβαίνει. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι φαίνεται πως τυπώνονται ημερήσιες εφημερίδες με πενιχρά οικονομικά, που αλλιώς δύσκολα θα έβρισκαν τυπογραφείο για να τυπωθούν...

    Το ερώτημα, πάντως, παραμένει κυρίαρχο: Με τις συνολικές οφειλές να υπολογίζονται περίπου στα 500.000.000 ευρώ και τις τράπεζες να θεωρούν απίθανο να εισπράξουν πάνω από 1%, τελικά ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» για ένα από τα μεγαλύτερα «κανόνια» της αγοράς; Και, χωρίς να έχουμε καμιά διάθεση υπεράσπισης του κ. Ψυχάρη, γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στη μεταχείριση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τον άγονο διαγωνισμό για την εταιρεία.
    Ζητείται ή μάλλον απαιτείται εισαγγελέας για να διαλευκανθεί το σκάνδαλο. Διότι με σκάνδαλο έχουμε να κάνουμε. Μια εταιρεία, η μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα στα Βαλκάνια, με 100 πελάτες, με μετόχους τους κυρίαρχους του παλαιού καθεστώτος (Ψυχάρης-Μπόμπολας), και έπεσε έξω. Φαλίρισε. Θυμίζει Μαρινόπουλο. Λίγο δύσκολο να χρεοκοπήσει μια τέτοια εταιρεία, αλλά, τα κατάφερε. Χρεοκόπησε. Και έχει φάει πολλά λεφτά. Από τα ταμεία, από τους εργαζόμενους, πιθανολογούμαι από το δημόσιο.
    Ζητείται εισαγγελέας για τον Κατσαούνη, την Γουλανδρή και τα άλλα παιδιά. Και για τα αφεντικά τους φυσικά.
    ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ελεγκτικές αρχές του ....κράτους είναι σε χειμερία νάρκη. Υπομονή. Πλησιάζει η άνοιξις. ΘΑ ξυπνήσουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή