Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Από την ΕΙΗΕΑ στην ΕΣΗΕΑ ένα Non Paper δρόμος...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

e-mail αναγνώστη


Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Τι είναι τούτο;
Όταν οι Εργοδότες και η ΕΣΗΕΑ
φροντίζουν τα οικονομικά των οίκων τους


Κυκλοφόρησε και το μεταφέρουμε ένα "μη σημείωμα" με τις προτάσεις της ΕΙΗΕΑ και της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με τη φημολογούμενη "ενίσχυση του Τύπου". Οι παροικούντες τον Τύπο αντιλαμβάνονται πλέον γιατί υπήρχε αυτή η αγωνία να μην υπάρχουν και "άλλοι μάρτυρες" στο τραπέζι των συζητήσεων... Να το διαβάσουμε:


NON PAPER
  • Να μηδενισθεί ο ΦΠΑ στις πωλήσεις των εφημερίδων.
  • Ο ΦΠΑ επί των παρεχομένων υπηρεσιών και επί των παρεχομένων αγαθών προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας να μειωθεί στο ύψος του ΦΠΑ επί των πωλουμένων φύλλων (6%).
  • Ειδική Κρατική ενίσχυση, παγίως και ετησίως χορηγούμενη, σταθερού ύψους ή με πάγιους συντελεστές υπολογισμού της, αποδιδόμενη προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας, με βάση κριτήρια επιμερισμού της: 
Α. Αριθμού εργαζομένων,
Β. Παλαιότητας κυκλοφορίας με ελάχιστο τα 5 έτη,
Γ. Πωλήσεων αποδεικνυομένων με λογιστικές εκκαθαρίσεις (περίπτερο και πληρωμένες συνδρομές).
  • Να επιβληθεί φόρος τύπου GAFA, αντίστοιχου της Γαλλίας. Μέρος του εισπραττόμενου, όταν επιβληθεί, φόρου να αποδίδεται, παγίως και ετησίως, προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας (με βάση τα ήδη αναφερθέντα κριτήρια).
  • Απόδοση ετησίως ποσού, ως μέρος από το εισπραττόμενο τίμημα αδείας παρόχων τηλεοπτικού προγράμματος από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, διπλάσιου του αποδιδομένου προς το ΕΣΡ (κατά την αντίστοιχη πρόβλεψη του ν. 4339/2015, άρθ 13, παρ. 3) προς καθεμιά από τις Ενώσεις (ΕΙΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ) κατά 50%, ως φορέων που εκπροσωπούν το παραγόμενο εκδοτικό και δημοσιογραφικό προϊόν της έντυπης ενημέρωσης των εφημερίδων το οποίο συνιστά την πρώτη ύλη διάταξης της ειδησεογραφίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ κατά το πρώτο 12/ωρο κάθε ημέρας.
  • Απόδοση ετησίως ποσού, ως μέρος από το εισπραττόμενο ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αποδιδόμενο προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας (με βάση τα ήδη αναφερθέντα κριτήρια).
  • Επιβολή φόρου στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις για την ραδιοφωνική χρήση (και, αντίστοιχα στην κινητή τηλεφωνία) έντυπου δημοσιογραφικού υλικού και απόδοσή του στις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας (με βάση τα ήδη αναφερθέντα κριτήρια). 
  • Επιδότηση στις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας (με βάση κριτήρια) για την κυκλοφορία των εφημερίδων τους στις απομακρυσμένες περιοχές. 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Τελικά, αν κρατικοποιηθούν τα έντυπα μέσα και η ΕΣΗΕΑ, το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μικρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ, Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΑΝ "ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΟ" ΑΛΛΩΝ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΥΛΩΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να μην ξεχνιόμαστε στον κρατικό προϋπολογισμό, μεταξύ άλλων, συνδράμουν: οι τετράωροι μισθωτοί των 300 ευρώ, οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ, οι καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι των ΜΜΕ με ...μικρές καθυστερήσεις έως πέντε μήνες, οι απολυμένοι των ΜΜΕ κ.λπ. "προνομιούχοι" πολίτες αυτής της χώρας. Κάθε μέρα όλα τα προβλήματα αυτής της κοινωνίας, είναι πρώτη είδηση στα έντυπα. Οπότε ενισχύστε τις Ενώσεις τους για να ....συνεχίσουν να τα αναδεικνύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή