Σάββατο 8 Απριλίου 2017

... στην "Espresso" είναι απλήρωτοι 3,5 μήνες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στην "Δημοκρατία"
πληρώθηκαν τον ...Δεκέμβριο


Προβληματισμός, κατήφεια, ανησυχία και αβεβαιότητα για το αύριο.

Στους τρεις ορόφους της οδού Ερατοσθένους, στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ (που εκδίδει τις εφημερίδες "Δημοκρατία", "Espresso", "Εστία" και "Ορθόδοξη Αλήθεια"), το κλίμα είναι εδώ και πολύ καιρό "πολικό", παρόλο που ημερολογιακά διανύουμε την άνοιξη.

Στη συνέλευση της Τετάρτης, την οποία προκάλεσαν για ακόμη μια φορά εργαζόμενοι (αυτή τη φορά της "Espresso"), προκειμένου να τους δοθούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας τους (που πλέον, με το άνοιγμα της ψαλίδας, φτάνει τους 3,5 μήνες), το αφεντικό του ομίλου, Γιάννης Φιλιππάκης, δεν είχε απαντήσεις.

Για πολλοστή φορά έκανε λόγο, ευθαρσώς, για μια από τις... μοναδικές υγιείς (!) επιχειρήσεις του χώρου, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια! Για την καθυστέρηση πληρωμής δικαιολογήθηκε μιλώντας για "πτώση των εσόδων της "Espresso", εξαιτίας της αντίστοιχης κυκλοφοριακής πτώσης της", καθιστώντας σαφές στους υπαλλήλους του πως δεν μπορεί να δεσμευτεί για το αν θα κλείσει ποτέ η "ψαλίδα". Μάλιστα, διευκρίνισε πως δεν είναι σε θέση να ενημερώνει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για την επόμενη καταβολή μισθοδοσίας (που γίνεται εδώ και πολύ καιρό με έναντι), καθώς και εκείνος περιμένει να εισπράξει για να προχωρήσει σε πληρωμές - και μάλιστα ζει όπως και οι εργαζόμενοί του από την επιχείρηση! Σε αυστηρό τόνο, δε, "επέπληξε" τους γκρινιάρηδες υπαλλήλους του, που τον... έχουν αναγκάσει να απολογείται -κάθε τρεις και λίγο- για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους!

Όταν οι άνθρωποι της "Espresso" προσπάθησαν να του μεταφέρουν τις αγωνίες τους, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως καρδιοχτυπούν κάθε φορά που πλησιάζει η περίοδος της καταβολής των επιδομάτων και των δώρων (όπως του Πάσχα), φοβούμενοι ότι η "ψαλίδα" θα ανοίξει κι άλλο, ο εκδότης δεν ήταν σε θέση να τους καθησυχάσει. Κοιτούσε το ταβάνι...

Όπως τους ξεκαθάρισε, μέχρι την καταβολή του δώρου, που αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Τετάρτη (βάσει του νόμου) δεν προβλέπεται να δοθεί κανένα έναντι (για τον Ιανουάριο), τη στιγμή που είμαστε σχεδόν στα μέσα Απριλίου. Για τη δε εξόφληση, δεν έγινε καν λόγος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα έχει μπει για τα καλά το... καλοκαίρι.

---
secret/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου