Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

O Φιλιππάκης θέλει το thetoc.gr της Έλλης Στάη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το thetoc.gr της Στάη
θέλει να αγοράσει ο Φιλιππάκης Αναφορά στον κόσµο του ∆ιαδικτύου επιχειρεί να αποκτήσει ο εκδότης των εφηµερίδων «∆ηµοκρατία» και «Espresso», Γιάννης Φιλιππάκης, αφού, παρά τη δραστηριοποίησή του στον χώρο των εκδόσεων, δεν είχε προχωρήσει µέχρι πρότινος σε κάποιο διαδικτυακό εγχείρηµα.

Ως εκ τούτου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα "Παραπολιτικά", υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης µε την πλευρά της Έλλης Στάη για την εξαγορά του ιστότοπου thetoc.gr.

Οπως λένε οι γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή του εκδότη έπαιξε το γεγονός ότι στο εν λόγω εγχείρηµα είχε συµµετάσχει επενδυτικά η Μαριάννα Λάτση, µε την οποία διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας τόσο ο ίδιος όσο και ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Μελισσανίδης, που, ως γνωστόν, έχει άριστες σχέσεις µε τον Γιάννη Φιλιππάκη.

Εµπόδιο για την ολοκλήρωση του deal δεν είναι άλλο από το οικονοµικό, αφού, σύµφωνα µε απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες, το αντίτιµο που πρόσφερε ο επικεφαλής της «∆ηµοκρατικός Τύπος» για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των µετοχών του thetoc είναι περίπου… 100 φορές µικρότερο σε σχέση µε την αρχική επένδυση που έγινε για τη δηµιουργία και το λανσάρισµα του portal της έµπειρης δηµοσιογράφου.

Πλέον, µένει να φανεί αν θα υπάρξει αντιπρόταση από την πλευρά Φιλιππάκη ή αν θα αποσυρθεί οριστικά το πλάνο για την επέκτασή του στο Ιντερνετ.
---
secret/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου