Τρίτη 2 Μαΐου 2017

... σε ποιο άρμα είναι δεμένα τα στελέχη των "ΝΕΩΝ";..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τρελάθηκαν τράπεζες και εκκαθαριστής
στον ΔΟΛ με την επίθεση σε Σαββίδη!
Έξαλλοι και στο Μαξίμου…


Κίνδυνος να μπλοκάρουν εκ νέου τη μισθοδοσία στον ΔΟΛ

Απολύτως διασταυρωμένο ρεπορτάζ μάς αναφέρει ότι η ασύμμετρη επίθεση που εξαπέλυσαν τα ΝΕΑ εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του ΔΟΛ την ίδια στιγμή που ο ομογενής επιχειρηματίας ανακοίνωνε ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Οργανισμού, προκάλεσε έκρηξη θυμού στα τραπεζικά στελέχη και τον εκκαθαριστή.


Οπως μαθαίνουμε δεν ήταν τόσο η κριτική που άσκησε η εφημερίδα στην ιστορία της τροπολογίας, όσο ο τρόπος και το στυλ που παραπέμπει «σε κίτρινα ταμπλόιντ β΄ κατηγορίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στις συζητήσεις μεταξύ τους τα τραπεζικά στελέχη. Η εξομοίωση του Σαββίδη με τον Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια στο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ μαζί με τον επιχειρηματία και τον πρωθυπουργό ήταν αναμφισβήτητα κακόγουστη (ειδικά για το επίπεδο των ΝΕΩΝ) και ακόμη και αν η εφημερίδα είχε κάποιο δίκιο στην κριτική που ασκούσε, το έχασε από τον τρόπο που το έκανε και έδειξε ότι άλλος ήταν ο στόχος και όχι η κριτική για την τροπολογία.

Η πρώτη αντίδραση όπως μάθαμε από την πλευρά των τραπεζών και του εκκαθαριστή ήταν να διακόψουν εντελώς τη μισθοδοσία και ενώ τις επόμενες μέρες περιμένουν οι εργαζόμενοι να πάρουν κάποια ακόμη χρήματα, αφού πριν από λίγες μέρες έλαβαν μόλις το 30% του μισθού τους. Ελπίζουμε βέβαια να επικρατήσουν πιο ψύχραιμες σκέψεις και να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ξανά τις προσωπικές στρατηγικές των στελεχών του ΔΟΛ.

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο και οι εργαζόμενοι έχουν σοβαρές ευθύνες αφού επιτρέπουν ακόμη και σήμερα να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις που κάνουν τη θέση τους ακόμη πιο δύσκολη από όσο ήδη είναι.

Το ρεπορτάζ μας που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, λέει ότι φυσικά και στο Μαξίμου έγιναν έξαλλοι με τη στάση των ΝΕΩΝ. Το Μαξίμου είχε μεταφέρει προσωπικά στον Αντώνη Καρακούση το μήνυμα ότι «δεν έχουμε πρόβλημα, συνεχίστε να ασκείτε κριτική, αλλά απλά επειδή είστε σε φάση εκκαθάρισης ρίξτε λίγο τους τόνους για να γίνει ομαλά η όλη διαδικασία και να υπάρξει επόμενη μέρα στον ΔΟΛ». Για αυτό και το ΒΗΜΑ αλλά και ο Αντώνης Καρακούσης προσωπικά με την αρθρογραφία του την Κυριακή που μας πέρασε ακολούθησε αυτήν την προτροπή.

Είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τον αστάθμητο παράγοντα των στελεχών των ΝΕΩΝ που όπως φαίνεται και εκείνοι αποφάσισαν να παίξουν τα ρέστα τους… Το Μαξίμου επικοινώνησε με τις τράπεζες (διασταυρωμένο και αυτό) και αυτά που συζήτησαν αποφασίσαμε σε αυτήν τη λεπτή φάση για όλους που βρισκόμαστε και κυρίως για τους εργαζομένους να μην τα δημοσιοποιήσουμε. Εντάξει δεν είναι και σουντόκου μεγάλης δυσκολίας τι ζήτησε το Μαξίμου να κάνουν οι τράπεζες με τον ΔΟΛ, αλλά ας το αφήσουμε να το πούμε όταν όλα λήξουν.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου