Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Οι απλήρωτοι του Μπόμπολα και το αβέβαιο μέλλον τους

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Εργαζόμενοι εκδοτικών επιχειρήσεων συμφερόντων Μπόμπολα
Απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων


Να απαιτήσουν την εξόφληση μέρους των οφειλόμενων δεδουλευμένων (ξεπερνούν τους τέσσερις μήνες) εντός των επόμενων ημερών, διαφορετικά να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την εξόφληση του συνόλου τους, αποφάσισαν στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι στις εκδοτικές επιχειρήσεις συμφερόντων Φ. Μπόμπολα («Εθνος», «Ημερησία», περιοδικά κ.ά.).

Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ενημέρωσαν για το πραγματικό περιεχόμενο της προχτεσινής συνάντησης ΕΣΗΕΑ - Μπόμπολα, κατά την οποία ο τελευταίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν προχωρήσει η συμφωνία με τον Ι. Σαββίδη για τη συμμετοχή του στις επιχειρήσεις τις οποίες έχει ή συμμετέχει ο Μπόμπολας («Εθνος», MEGA, Ιριδα, πρακτορεία κ.ά.), θα γίνουν απολύσεις και θα υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις με χειρότερους όρους. Ακόμα, ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ κλίμα «εργασιακής ειρήνης», ενώ αναφέρθηκε στα δύο πρακτορεία διανομής Τύπου, λέγοντας πως θα πρέπει να συγχωνευτούν και ότι θα γίνουν πάνω από 200 απολύσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί και δήλωσαν ότι τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα ζητήσουν άμεση σύγκληση της διασωματειακής επιτροπής.

---
"Ρ"
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου