Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Τα sites και οι εργαζόμενοι - "πολυεργαλεία"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση
ΕΤΙΤΑ - ΕΤΗΠΤΑ - ΕΤΕΡ


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ)


Συνάδελφοι!

Πολλές φορές στο παρελθόν οι Ενώσεις μας έχουν απευθυνθεί σε κυβερνητικούς αλλά και θεσμικούς παράγοντες για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα site ζητώντας να μπει επιτέλους μια τάξη. Οι ιδιοκτήτες των μέσων αυτών χρησιμοποιούν εργαζόμενους-πολυεργαλεία χωρίς καμιά εξειδίκευση, οι οποίοι αναγκάζονται να παίζουν τον ρόλο του δημοσιογράφου, του τεχνικού ή κ.α.

Είναι γνωστό πως στον χώρο αυτό ανθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση όσο αφορά τις αποδοχές, αλλά τα 12ωρα όσον αφορά τις ώρες εργασίας και οι μισθοί πείνας.

Είναι ενδεικτικό πως σε μεγάλο ειδησεογραφικό θέμα των τελευταίων ημερών, δεκάδες εργαζόμενοι των site βρέθηκαν στην Ευελπίδων και με κινητά, τάμπλετ και άλλα μέσα μπήκαν μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία των καναλιών φθάνοντας στο σημείο να κάνουν μέχρι και ερωτήσεις παριστάνοντας τους δημοσιογράφους. Μάλιστα σε μια ερώτηση μέλους των Ενώσεών μας σε έναν από αυτούς αν είναι τεχνικός οπερατέρ ή δημοσιογράφος, εκείνος απάντησε πως είναι απλά... δικηγόρος.

Μπροστά σε αυτή την άθλια κατάσταση, οι Ενώσεις μας καλούν την Κυβέρνηση μέσω της Γενικής Γραμματείας, του Υπ. Εργασίας αλλά και του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να προστατεύσουν τους επαγγελματίες εργαζόμενους του κλάδου μας για να μπει επιτέλους μια τάξη στο χώρο αυτό. Επίσης καλούμε το συνεργαζόμενο σωματείο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αλλά και τα άλλα σωματεία του κλάδου σε συντονισμό κινήσεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.
Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.
Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.
Ε.Τ.Ε.Ρ.
Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Μυλωνά, τα έμαθες τα νέα; 1,65 εκ. ευρώ πρόστιμο έφαγε από το ΣΕΠΕ η τράπεζα Πειραιώς γιατί βεβαιώθηκαν 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας. Οποιος σηκώνει κεφάλι δικαιώνεται. Οι έχοντες σκυφτό το κεφάλι τρώνε καρπαζιές γι αυτό τους λένε και καρπαζοεισπράκτορες πρόεδρέ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους τεχνικούς ο αδιάφορος για τα προβήματά τους πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ εκλέγεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, οι οποίοι θα νοιώσουν τα ....καλά του τέταρτου μνημονίου σε 1,5 χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή