Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

... Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου - Ψήφισμα ...

*
Ομοσπονδία
Τύπου & Χάρτου
***
*

Ψήφισμα


Η κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου με τα σωματεία του κλάδου της Αττικής, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου ΜΜΕ και Συναφών Επαγγελμάτων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών Αττικής, Σόφτεξ, που έγινε το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, μετά από την εισήγηση του προεδρείου για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα οικονομικά των κομμάτων και με τη συζήτηση που ακολούθησε, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών - χρηματοδοτών.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα, κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομικά ενίσχυση 2-5 ευρώ.

Τα παραπάνω αποσκοπούν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.

Είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος να αντιταχθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει, να παλέψει να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τα Δ.Σ. των σωματείων στην Αττική εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την καταδίκη μας σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουμε τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί.

Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την καταδίκη στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ενάντια στην καταστολή και το φακέλωμα που εισάγει με το νομοσχέδιο.

Ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα, μας αφορά άμεσα.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να αγωνιστούμε να μην περάσει το νομοσχέδιο και αν ψηφιστεί να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί το νέο αντιδημοκρατικό μέτρο, το νέο φακέλωμα.

Το Δ.Σ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου