Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

... "Μακεδονία" - εκβιάζει τους εργαζόμενους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" - Νέα τρομοκρατία
κατά των εργαζομένων με τον εκβιασμό
του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα!

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες και ταλαιπωρίες των εργαζομένων στο συγκρότημα της Μακεδονίας.

Τόσα έχουν γίνει όλα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το προ τριετίας σχέδιο σφαγής που έθεσε σε εφαρμογή η εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη Ι. Ρήγα, Β. Σουλοπούλου, και απομακρύνθηκαν (εθελουσίως ή απολυθέντες) οι μισοί εργαζόμενοι (!), ενώ όσοι παρέμειναν να πληρώνονται με ατομικές συμβάσεις -30%. Κι όλα αυτά, υποτίθεται για να… σωθεί το μαγαζί. Μόνο που η ιδιοκτησία-εκδότρια δεν τήρησε τίποτε από αυτά που υπέγραψε ότι δεσμεύεται να υλοποιήσει προς τους εργαζόμενους (μήνες οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία). Γιατί προς τους τρίτους, ιδιώτες ή τις τράπεζες, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, ως εφημερίδα πιστή στη μνημονιακή κυβέρνηση, κατάφερε να πάρει κρατική χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ, υποτίθεται για να εξοφλήσει δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους. Κι όμως, μόλις μισό χρόνο αφότου εκταμίευσε αυτό το ποσό, ζητάει τώρα να ενταχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και μάλιστα μόνο για τους εργαζόμενους!!!

Όπως είναι επόμενο ξεχυλίζει η οργή σε όλες τις κατηγορίες των συναδέλφων: νυν εργαζόμενους, εθελούσιους, απολυμένους, αλλά ακόμη και αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Όλοι βλέπουν ότι η εκδότρια Β. Σουλοπούλου ακόμη μια φορά τους κοροϊδεύει, μη τηρώντας όλα όσα η ίδια είχε υποσχεθεί. Κι αυτό μόνο για τους εργαζόμενους, για κανέναν άλλο πιστωτή. Η κυνικότητά της είναι εξόφθαλμη και φαίνεται με όσα γράφει στο δημοσίευμα του Σαββάτου: …θα εξυπηρετήσουμε τις συμφωνίες μας με την αγορά, τους προμηθευτές μας και τις τράπεζες, χωρίς καμιά αλλαγή, γι αυτό και τους εξαιρέσαμε από τη διαδικασία του άρθρου (!). Δηλαδή τους μόνους που περιλαμβάνει η αίτηση ένταξης στο 99 είναι οι εργαζόμενοι (νυν, πρώην, ασφαλιστικά τους ταμεία). Δηλαδή, την βλέπουν να θέλει εκβιαστικά και τρομοκρατικά να βάλει χέρι στα οφειλόμενα των εργαζομένων (νυν και πρώην), την ώρα που υποτίθεται έπρεπε να αρχίσει να τα καταβάλει (μέχρι τέλος 2014). Γιατί έτσι μόνο μπορεί να ερμηνευτεί η στάση της.

Αρχικά (μέσα στο καλοκαίρι) επιδίωξε να ξεγελάσει… τους ιθαγενείς με την περιβόητη «εξώνηση του οικοπέδου» και στη συνέχεια με την πρόταση η εξόφληση των οφειλόμενων να γίνει όχι το 2014 αλλά το 2016 (δηλαδή τότε ακριβώς που παραγράφεται η όποια διεκδίκηση!). Αφού είδε την άρνηση των συναδέλφων και της Ένωσης, τώρα μας φέρνει το Άρθρο 99, λέγοντάς μας κυνικά και εκβιαστικά: ή δέχεστε την όποια ρύθμιση για την καταβολή των οφειλομένων ή μπαίνετε στο άρθρο 99 με τις όποιες δόσεις αποφασίσει και για πόσο μάκρος χρόνου. Αν αυτό δεν είναι στυγνός γκανγκστερισμός, τότε τί είναι;

Η μόνη λύση πλέον για τους εργαζόμενους είναι οι δυναμικές αντιδράσεις, συνδικαλιστικές, νομικές.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου