Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

... οι 170 απλήρωτοι της "Ελευθεροτυπίας'" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προς απεργία
στην “Ελευθεροτυπία”


Προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου 2014 έχουν δώσει οι 170 απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι της “Ελευθεροτυπίας”, στον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο (της εταιρείας Τρίτη Οψη Α.Ε που έχει νοικιάσει δωρεάν τον τίτλο της εφημερίδας τον οποίο “κατέχει” η …επισήμως πτωχευμένη Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.).

Αν εκείνη την ημέρα -την 1η Οκτώβρη 2014- δεν τους καταθέσει το “επενδυτικό σχέδιο” (δηλαδή το όνομα του νέου επενδυτή που θα σώσει την εφημερίδα) το οποίο προηγουμένως θα πρέπει επισήμως να έχει δοθεί στον σύνδικο πτώχευσης (που έχει ορίσει το πτωχευτικό δικαστήριο) και δεν τους έχει πληρώσει τουλάχιστον ένα μισθό, τότε θα κατεβάσουν τα μολύβια και τους διακόπτες.

Με την απόφαση 621/2014, που δημοσιεύτηκε κι αναρτήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.

Ο σύνδικος που ορίστηκε θα αποφασίσει για τη μορφή εκκαθάρισης, θα συνομιλήσει με τους πιστωτές, αλλά θα αποφασίσει και αν θα εκδίδεται η εφημερίδα.

Η Χ. Κ. Τεγόπουλος αποτελεί την εταιρεία έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατά της οποίας είχε κατατεθεί, τέλη 2013, αίτηση πτώχευσης.

Η πτώχευση της Χ.Κ.Τεγόπουλος θα οδηγήσει στον εκπλειστηριασμό στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας με στόχο την ικανοποίηση των υποχρεώσεων των πιστωτών και στο πλαίσιο αυτό το ερώτημα που τίθεται είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα σήματα που κατέχει η εταιρεία.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου