Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι α-διάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Διοικητικές αρρυθμίες «χτυπούν» τον ΣΚΑΪ


Πλήθος συμβούλων
γύρω από τον Γιάννη Αλαφούζο
χαράζουν προσωπικές πολιτικές


Σε αναστάτωση βρίσκεται ξανά το Νέο Φάληρο. Η διοικητική αρρυθμία που υπάρχει είναι φανερή σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης, από τη διοικητική ιεραρχία ως τους εργαζόμενους. Ο Σταμάτης Μαλέλης εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις επιλογές που έχουν γίνει στο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο κι εκείνος να επιδιώκει ρόλο πλήρους απασχόλησης στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο είναι γενικός διευθυντής. Παραμένουν όμως υψηλές οι προσδοκίες για τα όσα μπορεί να προσφέρει.

Η Εύη Κουτσαυτάκη, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, μετά τα παράπονα που έγιναν από αρκετούς στον 6ο όροφο του γυάλινου κτιρίου, σταδιακά θα επιστρέψει στα καθήκοντα της οικονομικής διευθύντριας, αν και στις αρχές του καλοκαιριού υπήρχε το ενδεχόμενο ακόμη και απομάκρυνσής της. Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος παραμένει ως σταθερή αξία στη διοίκηση, μην επιδιώκοντας άλλο ρόλο, ενώ υπάρχουν και ορισμένες κρούσεις για την επιστροφή του Χρήστου Παναγόπουλου με κάποιο ρόλο στην εταιρεία. Ο Γ. Αλαφούζος θα ήθελε να επανασχεδιάσει τον ΣΚΑΪ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν τα πρόσωπα και ο χρόνος…
---

Η δημοσιογραφία της κοροϊδίας



Μεταξύ της λεγόμενης “έγκριτης δημοσιογραφίας” και μεταξύ των μεγάλων ΜΜΕ και της εξουσίας, υπάρχουν σχέσεις αμοιβαίας υποστήριξης. Σε σημείο μάλιστα που τα σύνορα μεταξύ ενημέρωσης και προπαγάνδας είναι δυσδιάκριτα.

Αλλά… υπάρχει ένα αλλά. Ή, αν θέλετε, ένα όριο, μια επαγγελματική αξιοπρέπεια. Αυτό όμως συμβαίνει στις κανονικές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα, αυτή η συνοριακή γραμμή έχει καταργηθεί. Και έχει αντικατασταθεί από τη δημοσιογραφία α λα καρτ. Πρόθυμη να υποστηρίξει σήμερα ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστήριζε χθες. Πάντα στο όνομα της Δημοκρατίας, της ομαλότητας και του εθνικού συμφέροντος.

Αναλυτικά στο http://www.avgi.gr/
---
Στάη: Δεν θα είμαι στη ΝΕΡΙΤ


Με μια σύντομη αλλά περιεκτική ανάρτηση στο Twitter απαντά η Ελλη Στάη, διαψεύδοντας το ευφάνταστο δημοσίευμα της σημερινής Espresso με τίτλο «Μάχη στη ΝΕΡΙΤ για Ολγα ή Ελλη» (που υποστηρίζει ότι γίνεται «μάχη» στη δημόσια τηλεόραση για την Ελλη Στάη ή την Ολγα Τρέμη).

Περισσότερα στο http://www.thetoc.gr/
---
Χαμηλοί τόνοι από ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ


Στην πρόσφατη τροπολογία υπέρ των συγκροτημάτων ΜΜΕ στο νομοσχέδιο για το ογκολογικό νοσοκομείο, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κρατήσει μάλλον χαμηλούς τόνους… Για ποιον λόγο άραγε; Πλάτες για ποιους;
---
Επιμονή Ψυχάρη για το 51% στη νέα εταιρεία


Η επιμονή του Σταύρου Ψυχάρη για την απόκτηση του 51% της κοινής εταιρείας ΔΟΛ-Πήγασου και της διατήρησης του δημοσιογραφικού ελέγχου, μπλοκάρει τραπεζίτες και συνομιλητές, όπως επίσης και τις διεργασίες στο Mega.
---
Τέλος ο Τ. Καμπύλης από τον 9.84


Την παραίτησή από τη θέση του διευθυντή του Αθήνα 9.84 υπέβαλλε ο Τάκης Καμπύλης. Ο δημοσιογράφος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη λειτουργία του σταθμού, λίγο μετά από τις εκλογές του 2010, οπότε και ο Γιώργος Καμίνης εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος στην Αθήνα.

Περισσότερα στο http://www.e-tetradio.gr/
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου