Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

... Χωμενίδης : "άντε γεια" στη ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παραίτηση Χωμενίδη
από το Εποπτικό της ΝΕΡΙΤ


Την παραίτηση του από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, προς τον καθηγητή Θόδωρο Φορτσάκη, υπέβαλε ο τοποθετηθείς από το Υπουργικό Συμβούλιο, Χρήστος Χωμενίδης.

Ο συγγραφέας διαπιστώνει “κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ” στην απόφαση της κυβέρνησης να μην μεταδώσει την κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από τη ΝΕΡΙΤ.

Συνέχεια ανάρτησε την επιστολή, στην προσωπική του σελίδα στο FaceBook, η οποία έχει ως εξής:
«Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ,
Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.
Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.
Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.
Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.
Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες - ή και μη κρίσιμες - αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Λυπάμαι πολύ.

Με τιμή,
Χ.Α.Χωμενίδης»
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου