Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

... η ΕΣΠΗΤ καλεί σε κοινή δράση για το ασφαλιστικό ...

*
ΕΣΠΗΤ
***
*

Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία μας
Περιφρούρηση
της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης
Όχι στις συντάξεις πείνας

Συντονισμός και κοινή δράση όλων των Ενώσεων

Τα τελευταία νομοθετήματα που προετοίμασε εν κρυπτώ η συγκυβέρνηση και πέρασε η Βουλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ισοπεδώνουν οριστικά πλέον το ασφαλιστικό μας σύστημα και τα εργασιακά δικαιώματα, επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα όχι μόνο του κλάδου αλλά και ολόκληρης της χώρας, στην προοπτική δημιουργίας ενός «Μεγα-ταμείου»-Καιάδα για τα δικαιώματα εκατομμυρίων ασφαλισμένων ως το 2017, όπως διαρρέουν στα ΜΜΕ.


Ο κίνδυνος για την βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων είναι πλέον προ των πυλών, καθώς εξωθούνται είτε στη «μαύρη τρύπα» του ΕΤΕΑ είτε στα ιδιωτικά «επαγγελματικά ταμεία», ως δραματική συνέχεια της δήμευσης των αποθεματικών του ταμείου μας (PSI), τις μειώσεις των συντάξεων και τη βίαιη αποκοπή του Κλάδου Υγείας της Β’ και Γ’ Δ/νσης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και την ένταξη στο ναυαγισμένο πρώην ΕΟΠΥΥ.

Επιπρόσθετα κι εν όψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, θεωρούμε σφόδρα πιθανόν ότι θα υπάρξουν νέα πλήγματα στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, με ενδεχόμενη σοβαρή απειλή για τον θεμελιώδη πόρο του αγγελιοσήμου.

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα ισοπεδωτικά αυτά σχέδια για τους εργαζόμενους - ασφαλισμένους - συνταξιούχους και ανέργους που ανατρέπουν όταν δεν υπονομεύουν τον Συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συντάξεις φτώχειας, πείνας και απαξίωσης. Είμαστε πεπεισμένοι και δυστυχώς, η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει με δραματικό τρόπο ότι απέναντι στον κοινωνικό οδοστρωτήρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα, μαζί με την εργοδοσία, δεν υπάρχουν αυταπάτες «εξαιρέσεων» για κανέναν. Η διάλυση του ασφαλιστικού, η ιδιωτικοποίησή του και η κλοπή των κόπων μας στο βωμό του χρέους, είναι στρατηγική επιλογή.

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΣΠΗΤ δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί, να διεκδικήσει, να ανατρέψει αλλά και να προτείνει πάντα με γνώμονα τα δικαιώματα των εργαζομένων και ανέργων μελών της.

Στην προσπάθεια δε αυτή και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, έχει καλέσει με σχετική επιστολή, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τις αδελφές ενώσεις Συντακτών και τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου σε κοινή δράση και διαμόρφωση θέσεων διεκδίκησης με στόχο τον κοινό συντονισμό και το διαρκή διάλογο των σωματείων, προκειμένου να οργανώσουμε την αντίστασή μας απέναντι σε νέες δυσμενείς εξελίξεις και να αποτραπούν οι όποιες προσπάθειες κατακρεούργησης του κυρίαρχου πόρου των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου