Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

... Π.Ε.Λιθογράφων - εκδήλωση για τα παιδιά ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Με μεγάλη επιτυχία
πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σωματείου
για τα παιδιά των συναδέλφωνΓια τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε το Σωματείο Λιθογράφων μαζί με την Ένωση Προσωπικού στα Πρακτορεία Τύπου και το Σωματείο των εργαζομένων της SOFTEX.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε πρόβλεψη, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου. Δεκάδες συνάδελφοι από μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς του κλάδου, από κάθε γωνιά της Αττικής, συναντήθηκαν στο θέατρο Τζένη Καρέζη την Κυριακή το πρωί 14/09. Μέσα από αυτή την εκδήλωση τα τρία σωματεία του κλάδου έδειξαν την αλληλεγγύη τους προσφέροντας πλούσια δώρα με σχολικά είδη στα παιδιά και προβάλανε μία πολιτιστική πρόταση, κόντρα στον κυρίαρχο τρόπο διασκέδασης που θέλει τα παιδιά να κλείνονται μπροστά σε έναν υπολογιστή παίζοντας τηλεπαιχνίδια. 

Η θεατρική παράσταση "Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει " που παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα "Εναερίτες" της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών, δημιούργησε μία ζεστή ατμόσφαιρα και φάνηκε από το αποτέλεσμα ότι την απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Σωματείου Λιθογράφων Σακκάς Λεωνίδας, τόνισε ότι η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν ένα στοίχημα για τα σωματεία. Ότι οι εποχές απαιτούνε, όσο δυναμώνει η επίθεση εναντίων μας, τόσο να δυναμώνουν και οι δράσεις των σωματείων, να είναι πιο μαζικές πιο συχνές και με καθαρό προσανατολισμό στη ζωή που μας αξίζει. Το Σωματείο γνωρίζει πολύ καλά να βρίσκεται όταν χρειάζεται με τους συναδέλφους στο χώρο δουλειάς, στις πύλες των εργοστασίων, στις συγκεντρώσεις, αλλά και να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του όταν χρειάζεται.

Από αριστερά προς τα δεξιά οι πρόεδροι των σωματείων
 Πρακτορείων - Λιθογράφων - Softex,
Κατάρας - Σακκάς - Κατσιγιάννης
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η εικόνα που έρχεται από εκατοντάδες συναδέλφους είναι ότι παιδιά μείναν εκτός παιδικών σταθμών, στα δημοτικά- γυμνάσια και λύκεια υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων που τα παιδιά τους περάσανε σε σχολές στην επαρχία και δεν πάνε να γραφτούν γιατί η οικογένειές τους δεν μπορούνε να καλύψουν τα έξοδα. Σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση πρέπει να δώσουμε απάντηση και αυτό είναι πρώτα δουλειά των σωματείων και ας μη σχετίζεται άμεσα με το μεροκάματο.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του επισήμανε σε όλους τους συναδέλφους γονείς πως θα έρθει η στιγμή που τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν και θα ρωτήσουν τι στάση κρατήσαμε όταν Κυβέρνηση, Τρόικα και ΕΕ αποφάσιζαν να τσακίσουν το μέλλον τους. Τότε θα πρέπει να μπορούμε να τους πούμε πως δώσαμε τη μάχη, αλλού κερδίσαμε και αλλού χάσαμε, αλλά δε σκύψαμε το κεφάλι μοιρολατρικά, ούτε αναθέσαμε σε διάφορους φιλόδοξους σωτήρες να μας λύσουν το πρόβλημα.

Αν κάτι μπορούμε να παραδώσουμε από τώρα στα παιδιά μας είναι ότι όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε συλλογικά έχουμε δύναμη που κανένας δε μπορεί να τη σταματήσει.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου