Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

... ο Γ. Φιλιππάκης διάδοχος του Π. Κυριακίδη; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πονοκέφαλος οι αγωγές των εργαζομένων της "Espresso"

Η διαδοχή "καίει"
τον Γ. Φιλιππάκη


Μπροστά στον κίνδυνο η "Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ" να θεωρηθεί διάδοχος εταιρεία της ΝΕΠ, από την οποία εξαγόρασε την "Espresso", βρίσκεται ο εκδότης της εν λόγω εφημερίδας και της "Δημοκρατίας", Γιάννης Φιλιππάκης.

Η πιθανότητα αυτή προέρχεται από τις ομαδικές ή και τις μεμονωμένες προσφυγές που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη εργαζόμενοι της προηγούμενης ιδιοκτήτριας εταιρείας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την αγωγή πρώην εργαζόμενου στην εφημερίδα "Espresso" κατά των εταιρειών "Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ" και "ΝΕΠ Α.Ε.".

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι τον Οκτώβριο του 2012, όταν την έκδοση της εφημερίδας "Espresso" ανέλαβε από την εταιρεία ΝΕΠ Α.Ε., συμφερόντων του καταζητούμενου πλέον με διεθνές ένταλμα σύλληψης Πέτρου Κυριακίδη, η εταιρεία "Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.", συμφερόντων του Γ. Φιλιππάκη, ουδεμία μεταβολή επήλθε στο καθεστώς εργασίας του προσωπικού.

Προς απόδειξη των ισχυρισμών του, ο ενάγων προσκόμισε - μεταξύ άλλων - βεβαιώσεις τις οποίες είχε εκδώσει η "Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε." και είχε χορηγήσει σε εργαζόμενούς της και με τις οποίες αναγνώριζε την προϋπηρεσία τους στη ΝΕΠ, ενώ παράλληλα αναλάμβανε να εξοφλήσει οφειλές της πρώην εργοδότριάς τους (ΝΕΠ Α.Ε.) προς αυτούς!

Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται η έκδοση απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Φιλιππάκης σε συνομιλία που είχε προ μηνών είχε αναφέρει ξεκάθαρα πως, εάν χάσει τις παραπάνω δικαστικές μάχες, θα βάλει λουκέτο στην εφημερίδα...
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου