Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

... Παντελής Καψής - συνεχίζει το δούλεμα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο προφητικός και οραματιστής
Παντελής Καψής

Θυμόμαστε όσα έλεγε όταν εγκατέλειψε τη θέση του Υφυπουργού Δημόσια Ραδιοτηλεόρασης για να τρέξει να γίνει ευρωβουλευτής με την Ελιά (ξεράθηκε, αυτή) και βάζουμε τα γέλια...


Να σας το υπενθυμίσουμε και σε σας, σημειώστε ημερομηνία, 14 Απριλίου (σήμερα έχουμε 16 Σεπτεμβρίου, βρισκόμαστε 5 μήνες μετά): «Ήδη η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες. Αμέσως μετά, εντός του Μαΐου, προβλέπεται να λειτουργήσει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας».

Ήταν η εποχή που, προκειμένου να γίνει ευρωβουλευτής ο κ. Καψής, εγκατέλειπε το πλοίο προσπαθώντας να μας πείσει πως αυτό, λες και είμαστε ηλίθιοι, έφτανε στον προορισμό του, έμπαινε ήδη στο λιμάνι. Αποδείχθηκε, έτσι; Ήταν όντως στο «τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της», ήταν όντως έτοιμη η ΝΕΡΙΤ να «μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα» και, φυσικά, ολοκληρώθηκε η «στελέχωσή της με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες». Άσε δε για το δεύτερο κανάλι στη Βόρεια Ελλάδα, ούτε καν ο κ. Σαμαράς δεν το υποσχέθηκε τώρα στη ΔΕΘ. Μέσα σε όλα έπεσε ο Παντελής Καψής, γίνεται φανερό πως το γνώριζε πλήρως το χαρτοφυλάκιο που κρατούσε τόσους μήνες.

Αλλά για να σοβαρευτούμε, πόσο άθλια τελικά η στάση της νεοφιλελεύθερης Κεντροαριστεράς στο έγκλημα της ΕΡΤ; Έσπευσαν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους το μόρφωμα εκείνο, έσπευσαν να αθωώσουν την καραμπινάτη παρανομία του Αντώνη Σαμαρά και των πολύ... δεξιών συμβούλων του. Έτρεξαν όλοι οι κεντροαριστεροί να μας σώσουν καταλαμβάνοντας δημόσιες θέσεις. Με μισθό ή και αμισθί. Όπως ο Χρήστος Χωμενίδης που παραιτήθηκε χθες (ΕΔΩ). Ο κ. Χωμενίδης που έλεγε πως θα παραιτηθεί (δεύτερη, τρίτη φορά;) αν δεν ακολουθούνταν διαφανείς διαδικασίες, μέχρι και για το σήμα που θα είχε η ΝΕΡΙΤ θα έφευγε αν η επιλογή του δεν γινότανε με διαγωνισμό! Τελικά ακόμα και το σήμα της ΝΕΡΙΤ μπήκε φυτευτό. Αλλά ο Χρήστος Χωμενίδης το έκανε γαργάρα, γιατί να χάσει τη θεσούλα του; Επειδή δεσμεύτηκε; «Προφανώς το εικαστικό σήμα της ΝΕΡΙΤ δεν επελέγη κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, όπως είχε συμφωνηθεί κατόπιν δικής μου πρότασης» έγραψε τότε, αρχές Μαΐου. Αλλά δεν παραιτήθηκε, παρέμεινε για να μας σώσει! «Η αυθόρμητη (και ταιριαστή στην ιδιοσυγκρασία μου) απόφαση θα ήταν να παραιτηθώ ακαριαία από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Ομολογώντας ότι οι τεχνικοί της εξουσίας για μιαν ακόμα φορά επεβλήθησαν και επέβαλαν εμβαλωματικές λύσεις. Πριν όμως το κάνω, θα ήθελα να εξαντλήσω και την ύστατη προσωπική μου δυνατότητα. Έτσι, για το "γαμώτο"».

Το γαμώτο του Χρήστου Χωμενίδη ήταν τελικά για γέλια και για κλάματα.

Τι έγραψε χθες στο facebook ο κ. Καψής για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. «Δεν γνωρίζω αν υπήρξαν κυβερνητικές παρεμβάσεις στη ΝΕΡΙΤ» λέει καταρχάς. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο κύριος Καψής; Και συνεχίζει: «Η ευθύνη για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της όμως ανήκει στο Εποπτικό και το Διοικητικό συμβούλιο. Αυτό οφείλουν να κάνουν αγνοώντας τις όποιες πιέσεις. Κανένας υπουργός και κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν μπορεί να παρέμβει σύμφωνα με το νόμο. Αυτό είναι το όπλο που μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν. Φοβάμαι ότι εδώ και καιρό έχουν μπει σε λάθος δρόμο. Ακόμα και τώρα θα πρέπει να κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Εντάξει, τι παραπάνω να προσθέσουμε εμείς... Συνεχίζει να μας δουλεύει.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου