Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

... το bankingnews.gr της χειραγώγησης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Για παιχνίδια «χειραγώγησης μετοχών»
ελέγχεται το bankingnews.gr
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει τις πρακτικές του οικονομικού site bankingnews.gr σχετικά με τη δημοσίευση θεμάτων για τα stress tests των συστημικών τραπεζών.

Έγγραφο προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με το οποίο ζητάει την εξέταση των πρακτικών που χρησιμοποιεί η οικονομική ιστοσελίδα bankinews.gr, σχετικά με την πορεία υλοποίησης των stress tests των τραπεζών.

Η Επιτροπή καλεί την Ένωση Συντακτών να εξετάσει αν η πρακτική του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου site, Πέτρου Λεωτσάκου να επικαλείται «έγκυρες πληροφορίες», γράφοντας «αποκλειστικά θέματα» που προκάλεσαν σημαντικές μεταβολές στην τιμή των μετοχών των τραπεζών, συνάδει με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην επιστολή της προς την Ένωση, «με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δημιουργήθηκε κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στην αγορά», ενώ αυτά συνεχίστηκαν παρά την κατηγορηματική μη υιοθέτηση των αναγραφόμενων στα σχετικά δημοσιεύματα εκ μέρους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

«Σεβόμαστε απολύτως την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, τους οποίους θεωρούμε αρωγούς στο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ορθή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού» αναφέρει η Επιτροπή, που σημειώνει πως «η δημοσίευση στοιχείων που αφορούν ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την εθνική οικονομία θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, σύνεση και επαγγελματισμό».

Για το χαρακτήρα του ιστοτόπου bankingnews.gr μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ του Ιού: «Χ.Α. = Χρηματιστήριο Αξιών ή Χρυσή Αυγή;» (Εφ.Συν., 1.6.2014)

---
Δείτε το έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:
---
πηγή: http://www.efsyn.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου