Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

... για έναν "Ελεύθερο Τύπο" καθαρό από απαιτήσεις !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" : ... και η αφωνία των Συνεργαζόμενων - κατά τ' άλλα - Ενώσεων ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ συνεχίζεται με συνέπεια αξιομνημόνευτη ... θα πείτε και δικαίως εδώ δεν άρθρωσαν επί της ουσίας λέξη για τα επικουρικά και γενικότερα για το αγγελιόσημο - ασφαλιστικό ... δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου για το πογκρόμ της "Ναυτεμπορικής" ... για τη "ναυαρχίδα" θα τολμούσαν; ... και ο κλάδος εξακολουθεί να κάνει τα "μπάνια" του ... κατάντια ... κατάντια με ονοματεπώνυμο: Μυλωνάς (ΕΤΗΠΤΑ), Αντωνιάδου - Κατσίμη (ΕΣΗΕΑ), Γκανάς (ΕΠΗΕΑ) ... 

Η εθελούσια απόλυση
πρώτο βήμα στην "πτώχευση"
του Ελεύθερου Τύπου!

Εθελούσια έξοδο, δηλαδή εθελούσια απόλυση αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών ο εκδότης του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξης Σκαναβής.

Όπως μαθαίνουμε ο εκδότης έχει στόχο να μειωθεί το προσωπικό, ειδικά το παλιό προσωπικό που παρά τις συνεχόμενες μειώσεις μισθών, έχουν ακόμη μισθολόγιο με τους όρους της σύμβασης αορίστου χρόνου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν φύγει με διάφορους τρόπους από τον "Ελεύθερο Τύπο" περί τους 15 εργαζόμενους. Και όσοι καινούργιοι κατάφεραν να μπουν στο μισθολόγιο μπήκαν με μισθό 450 ευρώ!

Το δέλεαρ για τις εθελούσιες απολύσεις θα είναι η αποπληρωμή των δεδουλεμένων, προφανώς σε δόσεις και ίσως μπόνους ένας έξτρα μισθός για να δέσει το γλυκό...

Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα για την επερχόμενη πτώχευση της εκδοτικής εταιρείας. Την ίδια ώρα ο Αλ. Σκαναβής σκοπεύει να ενεργοποιήσει περισσότερο το διαδικτυακό site της εφημερίδας, αναγκάζοντας φυσικά τους συντάκτες της εφημερίδας να εργάζονται χωρίς χρήματα και για αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν πτωχεύει η εφημερίδα αλλά... η εκδοτική εταιρεία την οποία κατέχουν από κοινού οι Σκαναβής - Μπενέκος. Τώρα το πώς ακριβώς θα μεταφερθεί ο τίτλος της εφημερίδας σε μια νέα, "καθαρή" εταιρεία, είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία στην οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι.

Ίσως για αυτό ανακοινώνεται το πρώτο βήμα των εθελούσιων απολύσεων, να απομακρυνθούν οι "ενοχλητικοί" παλιοί εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" που τολμάνε ακόμη να έχουν, αν όχι απαιτήσεις, τουλάχιστον φωνή και άποψη.

Οι απολύσεις πάντως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Και μέσα σε όλα ακούγεται έντονα πως εφοπλιστής ενδιαφέρεται για τον "Ελεύθερο Τύπο", καθαρό όμως από χρέη και απαιτήσεις...
---
πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/
---
*

2 σχόλια:

  1. ... και καλά ο Μυλωνάς και η Αντωνιάδου (που ομνύουν σε αφεντικά-φίλους), αλλά η Κατσίμη και ο (πολυ)Γκανάς αμφότεροι ΣΥΡΙΖΑίοι να κάνουν πλάτες !!! Ας τα βλέπουν οι αγνοί συνάδελφοι, ας τους βάλουν στη "θέση" τους κι ας σταματήσουν επιτέλους να πιάνονται κορόιδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 11:15 π.μ. - ... ο σχολιασμός της "Α" προκύπτει από το αποτέλεσμα ... τα υπόλοιπα είναι ευθύνη των συναδέλφων στις επιμέρους Ενώσεις ...

      Διαγραφή