Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

... κάλεσμα στην "ελίτ" των ΜΜΕ για την 1η Νοεμβρίου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δύσκολα κατεβαίνουν στο δρόμο
οι κολαούζοι των εκδοτών μαζί με τους εργάτες...

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ
για ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
του ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ στα ΜΜΕ


Συνάδελφοι,
Επανερχόμαστε στο προ μηνός αίτημά μας για άμεση συνεδρίαση του Διασωματειακού για τη λήψη απόφασης για τη συμμετοχή μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη ενάντια στην ανεργία.

Παρόλο που δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση μέχρι τώρα, πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος γι’ αυτό. Μέχρι τώρα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής πάνω από 600 φορείς και σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Κανένα σωματείο από αυτά που εκπροσωπούμε, δεν υπάρχει που να μην έχει άνεργα, κακοπληρωμένα ή απλήρωτα μέλη. Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που γίνεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Η θέση μας λοιπόν είναι εκεί, μαζί με τους άλλους εργάτες, άνεργους, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.

Πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι άμεση, θα συνεδριάσει το Διασωματειακό και θα πάρει απόφαση συμμετοχής.

Για τα Δ.Σ
.
Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. Κατάρας                   Αν. Κανάκης

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λ. Σακκάς                                Γ. Αργυρίου
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Διαλυτής-Στοιχειοθέτης20 Οκτωβρίου 2014 στις 9:37 μ.μ.

    Η ακέφαλη ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να πάρει απόφαση συμμετοχής στο ενωτικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ εργαζομένων Πρακτορείων - Λιθογράφων γιατί το ΠΑΜΕ δημοσίου δεν θέλει τον σ. Καλομοίρη για πρόεδρό της! Στην τελευταία συνεδρίαση της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για τη συγκρότηση του προεδρείου της, δέκα μήνες μετά το συνέδριό της, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, στέλεχος του ΜΕΤΑ, έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και έλαβε επτά(7) στους δεκαεπτά(17) ψήφους (3 του ΜΕΤΑ, 2 των Αριστερών Συσπειρώσεων και 2 της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής), με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί. Τελικά η πιο οργανωμένη τάξη είναι τα αφεντικά!

    Αξιοσημείωτη είναι η μετατόπιση των δύο εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι οποίοι, εδώ και δέκα μήνες απέχουν από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου, από θέση αρχής. Ομως βγαίνοντας από τον πολύμηνο λήθαργό τους, αποφάσισαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας λευκό προκειμένου-κατά δήλωσή τους- να αποτρέψουν την πιθανότητα εκλογής του Γρηγόρη Καλομοίρη στη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ.
    Η καιροσκοπική στάση του ΠΑΜΕ, το οποίο μοναδικό καημό έχει πώς θα αποκλείσει τη συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου, δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής του και τις τεράστιες ευθύνες του για την ακινησία στα συνδικάτα και τη μακροημέρευση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Διαλυτής - στοιχειοθέτης ... οι δύο του ΠΑΜΕ στους δεκαεπτά του ΔΣ είναι καιροσκόποι ... μάλιστα ... και πάλι όμως δεν απαντάτε κανένα από τα ζητούμενα ... εκτός φυσικά κι αν το πραγματικό "εκτόπισμα" των δύο του ΠΑΜΕ είναι τόσο και τέτοιο, που είναι η εν τοις πράγμασι κινητήρια δύναμη του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος ... είναι έτσι; ... γιατί αν είναι έτσι, τότε κάτι συνάδελφε δεν έχεις "κοστολογήσει" καλά ... σε κάθε περίπτωση ας κάνουμε κάτι για τον "στενό" μας επαγγελματικό χώρο ... και στη 1 του Νοέμβρη να είμαστε όλοι εκεί ...

      Διαγραφή
    2. Διαλυτής - στοιχειοθέτης21 Οκτωβρίου 2014 στις 12:41 π.μ.

      Αν και είμαι από αυτούς που τινάζουν τη ζάχαρη από τον κουραμπιέ θα συμμετέχω στον περίπατο της 1ης Νοεμβρίου!

      Διαγραφή
    3. @ Διαλυτής - στοιχειοθέτης ... μαζί σου ... να ξεκινήσουμε έναν περίπατο και να καταλήξουμε να τρέχουμε προς το όνειρο ... έρρωσο ...

      Διαγραφή