Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

... Χ.Κ.Τεγόπουλος - Σχέδιο εξυγίανσης Νο 3 ή 4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση
Σχέδιο αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης


Η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε, οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες στο Χ.Α.Α. από το 1998, με αναστολή διαπραγμάτευσης από 30.3.12 και τελεί σε πτώχευση από 30.5.14, κατέθεσε στο αρμόδιο Δικαστήριο, σύμφωνα με τα άρθρα 107, 108 επ. Ν 3588/2007, βασικά σημεία του σχεδίου αναδιοργάνωσής της αναφορικά με την κεφαλαιοποίησή της, την ικανοποίηση των πιστωτών της και την εξυγίανση του εκδοτικού και εκτυπωτικού της κλάδου, με ταυτόχρονο αίτημα την παράταση της σχετικής προθεσμίας κατά τρείς μήνες.

Το σχέδιο, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε με νέα κεφάλαια και αλλαγή του μετοχικού ελέγχου της επιχείρησης, θα συζητηθεί με τους πιστωτές της εταιρείας στο πλαίσιο οριστικοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου πριν την κατάθεσή του στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ειδικά όσον αφορά στους εργαζόμενους της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε, των οποίων οι απαιτήσεις είναι προνομιούχες, υπάρχει μέριμνα για την σταδιακή καταβολή σε αυτούς του συνόλου των ποσών που θα εισέπρατταν από την εκπλειστηρίαση της περιουσίας της επιχείρησης. Το τελικό σχέδιο θα προβλέπει και δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων σε πρόγραμμα κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων με σκοπό να επιτευχθεί η, κατά το δυνατόν, πλέον δίκαιη ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

Εφόσον το σχέδιο εγκριθεί από τους πιστωτές της εταιρείας και επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε θα καταστεί η πρώτη οικονομικά υγιής εκδοτική και εκτυπωτική επιχείρηση έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης, οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες στο Χ.Α.Α., της οποίας σημαντικοί μέτοχοι θα είναι και οι εργαζόμενοί της.

Η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. είναι ιδιοκτήτρια των εφημερίδων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, του www.enet.gr και λοιπών τίτλων. Συμμετέχει στο πρακτορείο διανομής ΑΡΓΟΣ Α.Ε. με ποσοστό 24% και διαθέτει σύγχρονο κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 14.500 τ.μ στο Νέο Κόσμο και σύγχρονη εκτυπωτική μονάδα 20.000 τ.μ σε έκταση 40 στρεμμάτων στο Κορωπί Αττικής.

Η Εταιρία δεσμεύεται να ενημερώνει εγκαίρως και καταλλήλως για την πρόοδο των ανωτέρω, τόσο τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου, όσο και το επενδυτικό κοινό, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Για τη Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

---
Σχόλιο της "Συσπείρωσης": Πλάκα συνεχίζει να κάνει στους απλήρωτους εργαζόμενους της “Ελευθεροτυπίας” το δίδυμο: Χάρης Οικονομόπουλος και Μ. Τεγοπούλου. Ζητάνε άλλο ένα τρίμηνο προθεσμία από το πτωχευτικό δικαστήριο και τον σύνδικο πτώχευσης έως ότου βρουν επιτέλους τους περίφημους “επενδυτές” (που όλο έρχονται και ποτέ δεν φτάνουν) ώστε να αποπληρώσουν τα χρέη των εταιρειών τους και να …απογειώσουν την εφημερίδα.
Στην πραγματικότητα κρατάνε με τις βαρύγδουπες υποσχέσεις τους σε διαρκή ομηρία εκατοντάδες πρώην και νυν απλήρωτους εργαζόμενους τους ανθρώπους, ενώ ήδη από τις 30.5.2014 η εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος έχει πτωχεύσει (και δικαστικά) συνεχίζοντας όμως να …νοικιάζει τον τίτλο στον Χάρη Οικονομόπουλο (Τρίτη Οψη Α.Ε).
Αναμένεται η στάση της συνέλευσης των εργαζομένων, οι οποίοι περίμεναν για άλλη μια φορά να μάθουν σήμερα τον …”νέο επενδυτή” και να πληρωθούν επιτέλους έναν ολόκληρο μισθό από τους πολλούς που τους χρωστάνε ο Χάρης Οικονομόπουλος και η Μ. Τεγοπούλου.
Υ.Γ.: Ορισμένοι διακινούν -καθόλου αθώα- την πληροφορία ότι όπου να ‘ναι θα πάρει τον τίτλο της “Ελευθεροτυπίας” ο Μαρινάκης μέσω πλειστηριασμού και θα φάνε οι νυν εργαζόμενοι με χρυσά κουτάλια. Πρέπει να ξέρουν ότι στην καλύτερη περίπτωση ο πλειστηριασμός των (ενυπόθηκων) περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ. Τεγόπουλος (και του νοικιασμένου τίτλου της), θα πραγματοποιηθεί μετά από ένα με δύο χρόνια. Με τις αναβολές που ζητούν από τη Δικαιοσύνη ο Οικονομόπουλος και η Τεγοπούλου, ο χρόνος …διαστέλλεται.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Τεγοπουλου: "Το τελικό σχέδιο θα προβλέπει και δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων σε πρόγραμμα κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων με σκοπό να επιτευχθεί η, κατά το δυνατόν, πλέον δίκαιη ικανοποίηση των απαιτήσεών τους"

    ΑΛΛΑ:
    ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΣΩΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 7:22 μ.μ. - σωστά τα λες αλλά ...άλλα θέλει ο Χάρης και η Μάνια ... και όσο "εσύ" δουλεύεις γι' αυτούς μην περιμένεις να βελτιώσεις τη θέση σου ... έρρωσο ...

      Διαγραφή