Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η ΕΣΠΗΤ, οι συνταξιούχοι της και ο ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Για την ένταξη των συνταξιούχων στον ΕΔΟΕΑΠ
Επιστολή
Θέμη Μπερεδήμα (ΕΣΠΗΤ)
στον υφυπουργό ΕΚΑ, Τάσο Πετρόπουλο


Επιστολή στον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Θέμης Μπερεδήμας.

Με την επιστολή ζητάει συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν τη δυνατότητα ένταξης των συνταξιούχων της ΕΣΠΗΤ στον νέο ΕΔΟΕΑΠ. Όπως είναι γνωστό οι ήδη συνταξιούχοι -και μόνο αυτοί- των νεοεισερχομένων Ενώσεων Τύπου δεν εντάσσονται στον φορέα όπως όλα τα άλλα μέλη των ίδιων Ενώσεων.

Σε προηγούμενη συνάντηση εκπροσώπων των Ενώσεων με τον υφυπουργό, ο τελευταίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν τελικά θα συμπεριληφθούν οι νυν συνταξιούχοι στον ΕΔΟΕΑΠ, είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί «αποτελούν υψηλού κόστους ασφαλισμένους και είναι σίγουρο ότι θα ρίξουν έξω το ΝΠΙΔ».

Ο αριθμός των συνταξιούχων της ΕΣΠΗΤ είναι μόλις 165. Διευκρινίζεται ότι όσα μέλη των Ενώσεων Τύπου θα βγαίνουν στο εξής στη σύνταξη θα παραμένουν στον ΕΔΟΕΑΠ και εκτός αυτού θα είναι μόνο όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την ψήφιση του σχετικού νόμου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Από τη μία το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εχάθη άκλαφτο με συνοπτικές διαδικασίες και όλους τους συνδικαλιστές σιωπηλούς. Από την άλλη μεγάλος νταλκάς να σωθεί το ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ. Συντάκτες της ΕΣΗΕΑ και οικονομικοί εγκέφαλοι της ΕΠΗΕΑ κατάφεραν και τόριξαν στα βράχια το μαγαζί. Ετσι, τώρα στα δύσκολα θυμήθηκαν και τους ....υπόλοιπους των ΜΜΕ προκειμένου να σώσουν το μαγαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή