Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Τα ανά Τετάρτη "Δείπνα" του κ. Υφυπουργού και ο ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
e-mail αναγνώστη

Άλλη μια Τετάρτη στον Τάσο
με ατζέντα το "ό,τι κάτσει"...


Το θρησκευτικό κλίμα των ημερών αποτυπώθηκε και στη συνάντηση της Τετάρτης, 21/3/2018, για τον ΕΔΟΕΑΠ, που είχε συγκαλέσει ο Υφυπουργός Εργασίας κλπ. Τάσος Πετρόπουλος. Σαρακοστιανή νηστεία μπροστά στα "Πάθη" που έρχονται και δυστυχώς χωρίς εδώ να διαφαίνεται κάποια "Ανάσταση" για τους παροικούντες το ΝΠΙΔ.

Ο Υφυπουργός γνωρίζοντας ότι όσοι βρέθηκαν σ' αυτόν τον "Μυστικό (χωρίς) Δείπνο", θα κοιμούνται, θα τον απαρνηθούν πριν αλέκτωρ λαλήσει και κάποιος θα τον φιλήσει στο μάγουλο την κρίσιμη ώρα, ήταν πολύ επιφυλακτικός στις κουβέντες του. Η επιθυμία του ήταν να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις προσβολής του νομοθετήματός του για τον ΕΔΟΕΑΠ, ως προς τη συνταγματικότητά του. Ανησυχώντας ενδεχομένως και για την υστεροφημία του, μετέφερε στους παρευρισκόμενους ότι θα είναι πολύ προσεκτικός όταν και αν έλθει η ώρα να υπογράψει τον Κανονισμό Είσπραξης Εσόδων, αφού οι περισσότεροι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων εξέφρασαν την άγνοιά τους για το περιεχόμενο του εν λόγω Κανονισμού.


Από την άλλη πλανάται στον ορίζοντα η νεφελώδης και αρνητική στάση του ΕΦΚΑ σχετικά με την αποστολή προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ, με αποτέλεσμα να "μη δένει η μαγειρίτσα". Αφήστε που στο τέλος του δρόμου περιμένει η EUROSTAT με το ξύλινο κόκκινο αυγό της με σκοπό να τσουγκρίσει τα κλούβια ροζουλί αυγά όλων των παρατρεχάμενων.

Απορίας άξια ήταν η στάση συνδικαλιστών, που ενώ διατυμπανίζουν το ενδιαφέρον τους για τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν εισέρχονται στο νέο ΕΔΟΕΑΠ, στη συνάντηση αυτή δεν ψέλλισαν κουβέντα μπροστά στον υπουργό για το ζήτημα αυτό.

Επίσης άκρως εντυπωσιακή ήταν και η ολιγόλογη "στάση" της ΕΣΗΕΑ. Ψυχανεμίζεται κάτι;


Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η αγανάκτηση των πολιτών, που αντιλαμβάνονται πόσο θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι, για να προσφέρει η κυβέρνηση φοροελαφρύνσεις στους Ιδιοκτήτες ΜΜΕ σαν αντάλλαγμα, ώστε να καταβάλουν οι τελευταίοι την εισφορά 2% και να έχει έσοδα ένας συντεχνιακός ασφαλιστικός φορέας, που αν και ΝΠΙΔ, έχει πάρει 10 εκ. ευρώ δάνειο από τον ΕΦΚΑ και ταυτόχρονα οφείλει στο ΑΚΑΓΕ 20 εκ. ευρώ τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει!

ΥΓ.: Η αστεία εικόνα της ημέρας ήταν το "μπουζούριασμα" του παραιτημένου πρόσφατα προέδρου συνδικαλιστικής οργάνωσης, που εφ' όσον δεν είχε δικαίωμα να παρευρεθεί στη συνάντηση, τον έφεραν σέρνοντάς τον σαν άλλο Βαραββά -παγιδεύοντας τρόπον τινα και τον υφυπουργό- οι γνωστοί στο συνδικαλιστικό χώρο των ΜΜΕ, Άννας απ' τη μία και Καϊάφας απ' την άλλη για να υποστηρίξει, εμμέσως πλην σαφώς, τη διεύρυνση μεν του ΕΔΟΕΑΠ προς όφελός τους, χωρίς να διασφαλίζει όμως τα συμφέροντα των μελών (εργαζομένων και συνταξιούχων) της Ένωσης, την οποία απαρνήθηκε παραιτούμενος. Ευτυχώς που πρόβαλλε τα ζητήματα αυτά, για εργαζόμενους και συνταξιούχους, άλλος παρευρισκόμενος συνδικαλιστής, της Ένωσης, που δεν έχει παραιτηθεί.


ΥΓ1: Στο όλο κλίμα του ασφαλιστικού στα ΜΜΕ ας εντάξουμε και την δεδομένη πλέον υποψηφιότητα του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, στις επόμενες εκλογές, αφού -με μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια- αποκτά πλέον και τυπικά πολιτικό γραφείο (ΚΥΑ 15/3/2018 - Διαύγεια). Σύμφωνα με την ΚΥΑ, για την εκπλήρωση του σκοπού του πολιτικού γραφείου συνιστώνται 3 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και 2 ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων – ειδικών συνεργατών...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Μήπως ο μπουζουριασμένος, παραιτημένος πρόεδρος είναι ο Μυλωνάς, γνωστός στο χώρο των ΜΜΕ σαν "ΓκΑΝΑΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ"; Όσο γιά τον Άννα και τον Κα'ι'άφα πάει αμέσως το μυαλό σε δύο "φυσιογνωμίες" προέδρους που "φέρνουν" σε αρχιερείς και αρχιμαγείρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή