Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

... σήμερα - οι συνταξιούχοι ήταν στους δρόμους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μαζικό και μαχητικό
το παναττικό συλλαλητήριο 


Μαζικό και μαχητικό ήταν το παναττικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 4 Απρίλη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Δημαρχείο Αθήνας και μετά πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.


Κρατώντας πανό που ανέγραφε «Κάθε "αξιολόγηση" = Λεηλασία του λαού» και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε», «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα εμείς τα διεκδικούμε» έδωσαν καθ' όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου το αγωνιστικό στίγμα των διαθέσεών τους για κλιμάκωση και οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.


Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, ενημερώνοντας τους συνταξιούχους, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν κάνουν πίσω. Όχι μόνο δεν αποδέχονται καμία νέα μείωση στις συντάξεις, αλλά διεκδικούν να δοθούν πίσω τα χρήματα από τις συντάξεις που τους έχουν μέχρι τώρα περικοπεί. Συνεχίζοντας, ο Δήμος Κουμπούρης πρόσθεσε ότι ο Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται με τους θεσμούς το θέμα με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά στις συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλο, που σηματοδοτεί νέες μειώσεις στις συντάξεις, όταν στις 20 Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους ότι δεν θα γίνει καμία νέα περικοπή. (Δείτε εδώ βίντεο)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου