Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Εκκαθάριση ΔΟΛ - προέκυψαν σημαντικά στοιχεία...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Στο κενό πέφτει η εκκαθάριση του ΔΟΛ


... και στο βάθος Ιβάν Σαββίδης

Ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ θεωρείται η επόμενη εβδομάδα, καθώς μετά την παραγγελία από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για τη διερεύνηση τυχόν αμελειών ή παραλείψεων στην πορεία της εκκαθάρισης, φαίνεται ότι έχουν προκύψει στοιχεία που καταδεικνύουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην επιστροφή της εντολής από τον εκκαθαριστή. Στην περίπτωση αυτή, η σωτηρία του ΔΟΛ είναι πολύ πιθανόν να πέσει στο κενό.

Στο μεταξύ, η μεγάλη ενόχληση που προκάλεσε στον Ιβάν Σαββίδη και στο επιτελείο του το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα" με τίτλο "Ο Ιβάν και τα νέα βοσκοτόπια" είναι γνωστή και μάλιστα εκφράστηκε δημοσίως. Ωστόσο φαίνεται πως πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον επιχειρηματία δεν περιορίστηκαν εκεί, αλλά προχώρησαν και σε ειδοποιήσεις για "προγραφές" στον ΔΟΛ εφόσον ο κ. Σαββίδης αποκτήσει ένα μέρος του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Secret", άνθρωπος του προέδρου του ΠΑΟΚ, από εκείνους που έχουν εμπλακεί σε συζητήσεις με τον "Πήγασο", έλεγε σε ομήγυρη ότι, αν προχωρήσει η εξαγορά του ΔΟΛ, εκείνοι που έχουν την ευθύνη για τέτοιου είδους αρθρογραφία μάλλον θα πρέπει "να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους το έκαναν". Μάλιστα, αυτή η εκδοχή ήταν από τις... κομψότερες που ακούστηκαν και έδειχναν την οργή στο περιβάλλον Σαββίδη. Ο ίδιος άνθρωπος και με αφορμή την περίπτωση των χρεών της ΣΕΚΑΠ, τα οποία η κυβέρνηση διέγραψε, έλεγε πως δεν υπάρχει συνολικό ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ αλλά επιμέρους, για το "Βήμα της Κυριακής" και το Mega, ενδεχομένως και για την συχνότητα του "Βήμα FM". Προσθέτοντας μάλιστα, προφανώς λόγω των μεγάλων οφειλών του Οργανισμού, ότι "δεν θέλουμε να μας συμβεί το ίδιο με τη ΣΕΚΑΠ".

Ενδιαφέρον έχει πάντως και η άποψη την οποία διατύπωσαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στον χώρο της επικοινωνίας: "Δεν υφίσταται η εμπιστοσύνη στον Σαββίδη που νομίζουν όλοι ότι υπάρχει. Και για λόγους που αφορούν την ιδιοσυγκρασία του αλλά και για λόγους που έχουν σχέση με την ατζέντα του. Εκείνος έχει την ατζέντα Πούτιν, ενώ η κυβέρνηση έχει επιλέξει μια δυτικόστροφη πορεία, η οποία δεν ταυτίζεται με εκείνη του επιχειρηματία". Μάλιστα, τα ίδια στελέχη σε συζητήσεις που είχαν έλεγαν πως "η κυβέρνηση δεν είχε ως τώρα... μαντίλι να κλάψει στον χώρο των media. Αυτό σημαίνει πως, αν υπάρξουν κάποια Μέσα τα οποία θα είναι πιο υποστηρικτικά, ασφαλώς αυτό δεν θα είναι κακό. Όχι όμως ταύτιση με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο".

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως αυτή η επιχειρηματολογία ξεκίνησε να διατυπώνεται μετά τη συνέντευξη Σαββίδη στο protothema.gr και το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν ενδεχομένως πως όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη αυτή σε σχέση με τον χώρο της πολιτικής κάθε άλλο παρά καλό έκαναν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά.

---
Secret/media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου