Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

... "Λυμπέρης" - συγκέντρωση διαμαρτυρίας 5/6/2013 ...

*
ΕΣΠΗΤ
***
*


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

για την αδιαφανή μεταβίβαση τίτλων
των εκδόσεων Λυμπέρη
(Τετάρτη 5/6/13 ώρα 16.30)


Συνέχεια στις «παρασκηνιακές» μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας των «Εκδόσεων Λυμπέρη» έδωσε η -  με αδιαφανείς διαδικασίες - μεταφορά των τίτλων «Hello», «Τηλεκοντρόλ», «7 μέρες TV» και «Εγώ» της εταιρείας, στον έλεγχο της νεοσυσταθείσας εκδοτικής εταιρείας «Alpha Editions A.E.», συμφερόντων Δημ. Κοντομηνά και Θεοχ. Φιλιππόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι οι 200 περίπου εργαζόμενοι της «LIBERIS PUBLICATIONS» βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε σε επίσχεση εργασίας, είτε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές 800.000 και πλέον € (πρόσφατη απόφαση Ειρηνοδικείου Κρωπίας). Επίσης, η «LIBERIS PUBLICATIONS» οφείλει μόνο στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ασφαλιστικές εισφορές πλέον των 5.000.000 €.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά (κατασχέσεις-προσφυγές-αγωγές κ.λπ), και με δεδομένο ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα τετελεσμένο, καμία συνθήκη εις βάρος των δικαιωμάτων των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας, στηρίζει την απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων της ΛΥΜΠΕΡΗΣ Α.Ε., για συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 16.30 στα Γραφεία της εταιρείας (Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 92, Μαρούσι), στο πλαίσιο προάσπισης των εργασιακών, μισθολογικών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:

Προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε νόμιμο συνδικαλιστικό και νομικό μέσο τις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων μας

Απαιτεί άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους 200 εργαζόμενους του Λυμπέρη που βρίσκονται στο δρόμο εδώ και ένα χρόνο.

Καλεί όλους τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους, να δώσουν το παρών, με πνεύμα επιφυλακής και αγωνιστικής ετοιμότητας στην παραπάνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου