Κυριακή 12 Μαΐου 2013

... η Πόπη Χριστοδουλίδου για τον ΕΔΟΕΑΠ ...

*
Πόπη Χριστοδουλίδου
***
*
Ψύχραιμες απαντήσεις
για τη διαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ
από την Πόπη Χριστοδουλίδου

Επειδή έχουμε ευθύνη να ενημερώνουμε τους μετόχους-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, τακτικά και γράφοντας μόνο αλήθειες, επιχειρώ σήμερα, με τα μάτια της ψυχής να σας πληροφορήσω ψύχραιμα και απολύτως λογικά για τα σοβαρά και σημαντικά θέματα, που χειριζόμαστε στο Ταμείο, εγώ και ο συνάδελφος, Γιάννης Αγγέλης.

Καταρχήν, να είστε όλοι βέβαιοι πως εργαζόμαστε ως αιρετοί στον ΕΔΟΕΑΠ με καμία απολύτως διάθεση ρεβανσισμού κι αυτό, γιατί πάνω από όλα μας ενδιαφέρει να γίνονται όλα με διαφάνεια και πάνω από το τραπέζι, με σύνεση, ψυχραιμία και στόχο να βελτιωθούν τυχόν κακώς κείμενα.

Να αποκατασταθούν αδικίες, να σταματήσει μια για πάντα το ρουσφέτι και η καταδικασμένη επικοινωνιακή πρακτική πως βοηθάμε συνάδελφο μας από το υπαλληλικό προσωπικό των ΜΜΕ ή δημοσιογράφο, για να μας ψηφίσει.

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν προσφέρεται για συνδικαλιστική εκμετάλλευση και όσοι εκλεγμένοι τον υπηρετούν πρέπει να είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και να πράττουν το σωστό και δίκαιο και με το μυαλό και με την ψυχή, χωρίς να έχουν άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Όλοι μας αγαπητοί συνάδελφοι επιθυμούμε να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ. Αλλά αυτό όχι στα λόγια. Στην πράξη. Με αντιμνημονιακή συνείδηση και αποφασιστικότητα για αγώνες και μάχη διαρκή.


Το Τμήμα Υγείας και Περίθαλψης , στο οποίο εργαζόμαστε ο συνάδελφος Αγγέλης και εγώ, έχει θέσει κάποιες σοβαρές προτεραιότητες από την υλοποίηση των οποίων επιδιώκουμε να εξοικονομηθούν χρήματα προς όφελος του Ταμείου, χωρίς σε τίποτα να θιγεί η παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη=μετόχους.

Θα κοπούν τα περιττά έξοδα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε εκπτώσεις στην περίθαλψη και στην επικούρηση.

Υπάρχουν δυστυχώς ορισμένοι μέσα στο Ταμείο, που συνηθισμένοι στην διοίκηση του ενός, μας παραπληροφορούν ή μας στήνουν παγίδες ή καθυστερούν θέματα, που έχουν προτεραιότητα για το ΤΥΠ.

Την Τρίτη, στην συνεδρίαση του Δ.Σ θα καταγγείλω εκείνους, που κατά την γνώμη μου και με στοιχεία εμποδίζουν το έργο μας ή βιάζονται να κλείσουν ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος και να μας κάνουν συνένοχους.

Θα λέμε αλήθειες και δεν σκοπεύουμε να καλύψουμε κανέναν ή να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να πράττει εις βάρος του ΕΔΟΕΑΠ και για την πάρτη του…

Τελεία και παύλα.

Ο,τι πρέπει να γίνει προς όφελος του Ταμείου, θα γίνει κι όποιος δεν επιθυμεί να συνεργαστεί προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ, ας πάρει τις αποφάσεις του.

Εμείς εξηγήσαμε στο προσωπικό του ΤΥΠ πως είμαστε δίπλα του σε όλα τα προβλήματα του, ανά πάσα στιγμή. Αλλά δεν θα ανεχτούμε παγίδες, παραπλάνηση, καθυστερήσεις σκόπιμες ή ψέματα από κανέναν.

Και εγώ και ο Γιάννης Αγγελής για το προσωπικό σκεφτόμαστε συνδικαλιστικά και μέχρι τώρα, τουλάχιστον στο ΤΥΠ, όλοι οι υπάλληλοι είναι άψογοι επαγγελματίες και να τους έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η φιλοσοφία μας για τους γιατρούς επίσης είναι ξεκάθαρη, γιατί δεν επιθυμούμε να παραστήσουμε τους γιατρούς.

Όμως, δεν θα δεχτούμε τη μη τήρηση του ωραρίου τους, την αδιαφορία και αμέλεια προς τον ασθενή, τη μη αντιμετώπιση περιστατικών, ενώ έχουν ακυρωμένα ραντεβού, την αδιαφορία τους ή την …αγγαρεία από ορισμένους.

Ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις με όλα τα διαγνωστικά κέντρα και τα νοσοκομεία, αλλά αυτές θα γίνονται αποκλειστικά στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ και με την συμμετοχή της Τριμελούς Επιτροπής του ΤΥΠ, όσων άλλων επιθυμούν από το Δ.Σ, του νομικού συμβούλου, των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων με ένα και μοναδικό στόχο: Nα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τον Σεπτέμβρη και να έχουν οι ασφαλισμένοι ότι πραγματικά τους αξίζει.

ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

Για το θέμα των ανέργων σε επίσχεση του Alter ή και άλλων ΜΜΕ , αλλά και για συναδέλφους, που απολύθηκαν από την ΕΡΤ η πρόταση μας, στο συμβούλιο της Τρίτης, θα είναι μαχητική και ξεκάθαρη: από την στιγμή, που, στο Δ.Σ ψηφίσαμε και πολύ σωστά για επίδομα βοήθειας του Πάσχα, πρέπει κι έχουμε υποχρέωση να το πάρουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.

Δώσαμε ως Τμήμα Υγείας και Περίθαλψης την μάχη και πετύχαμε, εντός των επομένων ημερών να μας δοθεί από το υπουργείο Υγείας κατάσταση με συγκεκριμένα κρατικά νοσοκομεία σε όλες τις περιοχές, από τα φαρμακεία των οποίων, οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν τα απαραίτητα για την θεραπεία τους, φάρμακα υψηλού κόστους, χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Τις επόμενες μέρες, θα μπορείτε στον έκτο, έξω από το γραφείο της Επιτροπής του ΤΥΠ αλλά και στο ισόγειο, στους υπαλλήλους του ΤΥΠ σε ειδικό κουτί να γράφετε τα παράπονα σας επώνυμα ή και ανώνυμα,(αν έχετε κάποιο λόγο) και στην Επιτροπή του ΤΥΠ θα ερευνούμε τα πάντα άμεσα. Προκειμένου να προσπαθούμε να επιλύσουμε και προβλήματα, που πιθανώς αγνοούμε.

Στον έκτο μπορείτε μετά τις 10 το πρωί να έρχεστε στο γραφείο του ΤΥΠ για οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί και να είστε σίγουροι πως θα γίνεται πάντα προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Το κινητό μου επίσης είναι στη διάθεσή σας και στο τηλέφωνο 2107264702 μέσω γραμματείας, μπορείτε να μου μιλήσετε, όπου και αν βρίσκομαι.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Αγγέλη. Βρισκόμαστε εδώ για σας και οι πόρτες μας είναι ορθάνοιχτες.

Άλλωστε, από κοινού δίνουμε τον σκληρό αγώνα για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ!

Όσο για τα αιτήματα σας προς την Επιτροπή του ΤΥΠ, να γνωρίζετε πως σύμφωνα με τον Κανονισμό Υγείας, τα ισχύοντα, αλλά και με την συναδελφική αλληλεγγύη, που νοιώθουμε, προσπαθούμε για το καλύτερο και με απόλυτη δικαιοσύνη.

Πόπη Χριστοδουλίδου

Πρόεδρος Επιτροπής ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ

Υ.Γ. Για όλα τα θέματα εγώ και ο Γιάννης έχουμε απαντήσεις. Αλλά επικεντρώσαμε σε αυτά, που επείγουν για το Ταμείο. Θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα. Προέχει να κτίσουμε, να διορθώσουμε, να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Προέχει η περίθαλψη όλων.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου