Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

... δώρο στον Καρατζαφέρη για την επιστροφή του; ...

*
antinews.gr
***
*

Με πανελλαδική τηλεοπτική άδεια
βρέθηκε ξαφνικά ο Γ. Καρατζαφέρης

Το “πράσινο φως” για να εκπέμπει το κανάλι του πανελλαδικά πήρε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Πιο συγκεκριμένα το ART TV (πρώην ”Τηλεάστυ”), τηλεοπτικός σταθμός του ΛΑΟΣ, κρίθηκε κατά από την πλειοψηφία του ΕΣΡ, ότι μπορεί εκτός από την Αττική να εκπέμπει και από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, μιας και είχε συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης εμπρόθεσμα στον διαγωνισμό για εθνική εμβέλεια εν έτει 1998.

Η εν λόγω απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου φέρνει σημαντικές αλλαγές στις ισορροπίες του τηλεοπτικού πεδίου καθώς ουσιαστικά αυξάνει τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας κατά ένα - οκτώ δηλαδή - με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει και της ψηφιακής μετάβασης.

Ο συγκεκριμένος σταθμός ήταν τοπικής εμβέλειας, είχε υποβάλλει ωστόσο αίτηση για άδεια εθνικής εμβέλειας στην τελευταία διαγωνιστική διαδικασία του 1998 που ωστόσο ακυρώθηκε και με τον Νόμο 2644/98 του Δ. Ρέππα χαρακτηρίστηκε ως νομίμως λειτουργών.

Η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ, δέχτηκε ότι ο νόμος αυτός ισχύει αναλογικά και για την περίπτωση των σταθμών που αιτήθηκαν άδεια εθνικής εμβέλειας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου