Τρίτη 14 Μαΐου 2013

... ΕΟΔ - στήριξη στον Δ. Τρίμη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στήριξη στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ
από τη Γενική Συνέλευση της
Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση συμπαράστασης:

«Οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων από 29 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι εκπροσωπούν περισσότερους από 320.000 δημοσιογράφους στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου στο Βέλγιο, καταγγέλλουν την προσφυγή στο δικαστήριο της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) κατά του Δημήτρη Τρίμη, Πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ.

Οι εκπρόσωποι πιστεύουν ότι η αυριανή δίκη στην Αθήνα ύστερα από την προσφυγή στο δικαστήριο του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, επικεφαλής του «STAR CHANNEL TV» και Προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), πρόκειται για εκδικητική ενέργεια που αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, προκειμένου να μην αναλάβουν δράση για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας και το μέλλον τους.

Επίσης, οι εκπρόσωποι θεωρούν ότι αυτή η επίθεση εναντίον των συνδικαλιστικών Ενώσεων και του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ επειδή απείργησαν την Πρωτομαγιά, αποτελεί μέρος μιας σειράς δικαστικών διώξεων και αγωγών κατά των ανθρώπων των Τύπου, οι οποίοι διώκονται από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ με σκοπό, να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να χειραγωγηθεί η ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Οι εκπρόσωποι στέλλουν την αμέριστη υποστήριξή τους στον Δημήτρη Τρίμη και υπόσχονται ότι θα ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές Ενώσεις από τις οποίες προέρχονται, προκειμένου να ενισχύσουν την κινητοποίηση ενάντια στην επιβολή της ποινής φυλάκισης ή όποιας άλλης δικαστικής απόφασης για την τιμωρία του Δημήτρη Τρίμη ή όποιου άλλου συναδέλφου, ενδέχεται να αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου