Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

... ειδικό σχολείο Περάματος: ταλαιπωρία γονιών, μαθητών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Μεταφέρουν τα παιδιά στην πλάτη!!!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, που αξιολογήσαμε ως εξαιρετικά σημαντικό:

Την τεράστια ταλαιπωρία που τραβάνε οι γονείς και τα παιδιά του ειδικού σχολείου Περάματος με το θέμα της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο, φέρνει στην επιφάνεια με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Περάματος - Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, από το Νοέμβρη τη μεταφορά των μαθητών έχει αναλάβει το τουριστικό γραφείο «ΚΑΝΤΖΟΣ Α.G.N. TRAVEL». Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι γονείς και καταγράφει η ανακοίνωση, η εταιρεία δε στέλνει το πούλμαν να παραλάβει από τα σπίτια τους ορισμένους μαθητές, με το πρόσχημα ότι μένουν ψηλά στο Πέραμα και ότι «δυσκολεύεται» το όχημα. Ωστόσο, σχολικά άλλων σχολείων παραλαμβάνουν κανονικά μαθητές που μένουν ακριβώς στις ίδιες ή και σε πιο «δύσκολες» περιοχές του Περάματος. Οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στον κεντρικό δρόμο, περιμένοντας πολλές φορές μέσα στο κρύο και τη βροχή να περάσει το πούλμαν το οποίο να σημειωθεί ότι δεν έχει και τις προδιαγραφές για μεταφορά αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ έχει 14 θέσεις όταν μαθητές, δάσκαλοι και συνοδοί είναι σύνολο 17!

«Σοβαρότερο είναι το πρόβλημα - αναφέρεται στην ανακοίνωση - για τρεις οικογένειες που τα παιδιά τους έχουν κινητικά προβλήματα (σπαστική τετραπληγία, σοβαρό κινητικό πρόβλημα, αστάθεια, νοητική υστέρηση και σοβαρά προβλήματα όρασης). Οι δύο από τις τρεις οικογένειες, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα αδυνατούν να μεταφέρουν τα παιδιά, με αποτέλεσμα να κάνουν απουσίες όποτε οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς».

Οπως αναφέρθηκε από την μητέρα του παιδιού το οποίο έχει τετραπληγία, «αναγκάζομαι να το βάζω στην πλάτη και να διανύω μια μεγάλη απόσταση για να το μεταφέρω στο σχολικό. Μας είπαν ότι θα βάλουν ταξί, όμως το πρόβλημα δε λύνεται οριστικά. Με τη νέα σχολική χρονιά θα το ξανααντιμετωπίσουμε, αν δεν έχουν κλείσει με αυτές τις μεθοδεύσεις, το σχολείο».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Περάματος - Κερατσινίου τονίζει ότι το θέμα με το ειδικό σχολείο είναι μία ακόμα πτυχή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και καλεί συνολικά γονείς και εκπαιδευτικούς σε συσπείρωση και αγώνα για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων τους, με προοπτική την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

---
πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου