Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

... ΕΔΟΕΑΠ - έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος ...

*
greektv.com
***
*

Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος
υπουργείου Οικονομικών στον ΕΔΟΕΑΠ!
Χθες το υπουργείο Οικονομικών μπήκε στον ΕΔΟΕΑΠ. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και μετά από την περυσινή έρευνα και παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, κλιμάκιο ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών εγκαταστάθηκε στο λογιστήριο του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων.

Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος των πεπραγμένων για το 2012 και το πρώτο 3μηνο του 2013, όπως προκύπτει από το έγγραφο που εστάλη στον ΕΔΟΕΑΠ, θα διαρκέσει 20 μέρες και το πόρισμά του θα σταλεί στον εισαγγελέα. Και ένα αντίγραφό του στον έλεγχο ταμείων ΔΕΚΟ-ΝΠΙΔ.

Ο έλεγχος ζητήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα τον Ιούνιο του 2012, όλοι θυμόμαστε το χαμό που είχε γίνει στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ η οποία και τελικά οδήγησε σε εκλογές. Την απόφαση για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου έλαβε η γενική διεύθυνση δημοσιονομικών ελέγχων τον Νοέμβριο του 2012. Έξι μήνες μετά 2μελές κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών μπήκε στον οργανισμό.

Εν των μεταξύ, ο διαχειριστικός έλεγχος που αποφάσισε το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε φάση οργάνωσης. Έγινε η πρώτη επαφή με τα συνδικαλιστικά σωματεία που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ και εκκρεμεί η ανάθεσή του σε εξειδικευμένη εταιρεία.

Όλα αυτά λίγο πριν τη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στις 13 του Ιουνίου, τις κρίσιμες εξελίξεις στα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας των μνημονιακών αποφάσεων της συγκυβέρνησης και φυσικά των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου