Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

... η εισφοροδιαφυγή στα ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


“Χτυπάει κόκκινο”
η εισφοροδιαφυγή στα ΜΜΕ
Σε περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή των εταιρειών ΜΜΕ στον ασφαλιστικό οργανισμό δημοσιογράφων - υπαλλήλων, τον ΕΔΟΕΑΠ τα τελευταία χρόνια από τη μη πληρωμή της εισφοράς των εργαζομένων, ποσοστό 3% και από τη μή απόδοση του αγγελιόσημου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, οι ληξιπρόθεσμες όφειλες των εταιρειών ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται σε 51.909.874 ευρώ!

Το ποσό είναι τεράστιο, σχεδόν ο ετήσιος προϋπολογισμός του ασφαλιστικού ταμείου που κινδυνεύει άμεσα να κλείσει. Από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκδοτικών εταιρειών άνω των 10.000 ευρώ ανέρχονται σε 6.049.982 ευρώ για εισφορές 3%, σε 8.972.562,64 ευρώ για αγγελιόσημο δηλώσεων και σε 36.887.330,50 ευρώ για αγγελιόσημο διαφημίσεων.

Θυμίζουμε ότι η εισφορά του 3% είναι τα χρήματα που έχουν παρακρατήσει οι εταιρείες από τους μισθούς των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια και δεν τα έχουν αποδώσει. Πολλές από τις εταιρείες που χρωστάνε έχουν βάλει ήδη λουκέτο ενώ για αρκετές από αυτές ο ΕΔΟΕΑΠ με την προηγούμενη διοίκησή του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου