Τρίτη 7 Μαΐου 2013

... επιθετικές εξαγορές από τον Φώτη Μπόμπολα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαχωρισμός επιχειρήσεων
και αλλαγή στρατηγικής στον «Πήγασο»

Εδώ και καιρό η στήλη "media" του SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έχει αποκαλύψει τον μεγάλο προβληματισμό που υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια των ΔΟΛ και Πήγασου, αναφορικά με το μέλλον τόσο της εκτυπωτικής μονάδας «Ίρις», όσο και των πρακτορείων Διανομής «’Άργος» και «Ευρώπη». Το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο εκδοτικών επιχειρήσεων, είχε για ένα μεγάλο διάστημα, λειτουργήσει κατευναστικά.

Ωστόσο, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, επανήλθε στο προσκήνιο ο αρχικώς προβληματισμός. Τις τελευταίες μέρες - και με δεδομένες τις δυσκολίες συμπόρευσης των δύο Ομίλων - έχει τεθεί επί τάπητος το θέμα του διαχωρισμού των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν από κοινού ΔΟΛ και Πήγασος. Στο πλαίσιο αυτό και όπως αναφέρει το SECRET, φαίνεται ότι έχει επανέλθει μια παλιότερη ιδέα, που θέλει τον Μπόμπολα να αποχωρεί από την μετοχική σύνθεση του πρακτορείου Διανομής «Ευρώπη» και τον Ψυχάρη, να φεύγει από την εκτυπωτική μονάδα «Ίρις». Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό πρακτορείο Διανομής, και μια επίσης πολύ δυνατή εκτυπωτική μονάδα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συζητήσεις, τόσο για τα πρακτορεία, όσο και για την «Ίριδα». Τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις για την συγχώνευση του «Άργους» με το «Ευρώπη», έχει ο ισχυρός άνδρας των «Αττικών Εκδόσεων» Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ήδη ατύπως έχει αρχίσει να παραχωρείται χώρος στην «Άργος». Επίσης, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της στήλης, είναι πολύ πιθανόν, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα να έχουμε και δύο σημαντικές αποχωρήσεις πελατών, από το ‘Ευρώπη» προς το «Άργος». Ο λόγος για τις εφημερίδες των Σκαναβή - Μπενέκου (Ελ. Τύπος – Επενδυτής), αλλά και εκείνες του Γιάννη Φιλιππάκη (Δημοκρατία – Espresso). Παράλληλα, έχει φουντώσει η φημολογία, για αποχώρηση του ΔΟΛ, από την εκτυπωτική μονάδα Ίρις.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται υπήρξαν τρεις συναντήσεις ανάμεσα στον Σταύρο Ψυχάρη και τον Φώτη Μπόμπολα, παρουσία του νέου επιχειρησιακού διευθυντή της Μιχαλακοπούλου, Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, το αφεντικό του Πήγασου εμφανίζεται διατεθειμένο να αγοράσει το 50% που κατέχει ο ΔΟΛ στην Ίριδα, έναντι ποσού 10-15 εκατ. ευρώ. Εάν καταλήξουν οι δύο πλευρές στη συμφωνία, θα πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από δύο μήνες ο ΔΟΛ κατέθετε πρόταση εξαγοράς του Πηγάσου, η οποία και απορρίφθηκε.

Η οικογένεια έχει λάβει απόφαση να στηρίξει με μετρητά τον Πήγασο και το Mega, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού και να προχωρήσει σε εξαγορές αν βρεθούν «ευκαιρίες». Το τελευταίο διάστημα, η πλευρά Μπόμπολα, λέγεται ότι έχει αγοράσει κάποια έντυπα, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση ότι υπάρχει σχέδιο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στον «Πήγασο». Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν την ανατροπή στην μέχρι τώρα στρατηγική που ακολουθούσε η οικογένεια Μπόμπολα, στο γεγονός ότι ξεκίνησαν εκ νέου τα δημόσια έργα. Ανεξάρτητα, από τα παραπάνω για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι εσχάτως στην Ίριδα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εξυγίανσης, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Κατσαούνη (σ.σ. άνθρωπο του Μπόμπολα) να έχει τον απόλυτο έλεγχο του «μαγαζιού», γεγονός που έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις από την πλευρά Ψυχάρη.
---
πηγή: parapolitika.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου