Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

... αντιδράσεις για την ΕΡΤ ...

*
Τυπολογίες
***
*


Τρόμος στην ΕΡΤ
Χαμός στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της “Real News” το οποίο αποκάλυπτε τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των τριών αρχηγών για το κλείσιμο της ΕΡΤ , με σκοπό την απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων έχει προκαλέσει φόβο σε όλους τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση είναι βυθισμένη στη σιωπή από χθες το βράδυ που κυκλοφόρησε η εφημερίδα, η οποία δεν ήταν και η μόνη που έχει αναφερθεί στα σχέδια που έχουν ως σημείο εκπομπής το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανύποπτο χρόνο αναφέρθηκε και η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

***
Ούτε λέξη από το μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ

Είναι πρώτη είδηση στη “Real News” και στο Real FM, αλλά δεν μεταδίδεται από την ΕΡΤ. Εκτός από την κυβέρνηση η οποία και δεν τοποθετείται, και η ΕΡΤ επιλέγει να μην αναφερθεί στο κυοφορούμενο μέλλον της. Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 12.00 δεν ανέφερε ούτε λέξη για το θέμα που απασχολεί 2.000 εργαζόμενους της εταιρείας, αλλά και πλήθος εταιρειών και παραγωγών που συνεργάζονται μαζί της.

***

Διαφάνεια τώρα
Σχόλιο
Είναι ντροπή από τους δημοσιογράφους που “ενημερώνουν” το κοινό να μην λένε προφανές. Πως η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά χρηματοδοτείται από τους πολίτες στους οποίους και δεν δίνει λογαριασμό, γιατί τα κόμματα επιλέγουν τις διοικήσεις και τα ρουσφέτια τους. Όσοι κι αν εργαζόμενοι, πιθανώς, απολυθούν δεν έχει κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Αντιθέτως είναι η ώρα, αν αντέχει η διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσεις τις αμοιβές των στελεχών της διοίκησης των εκπομπών και των παρουσιαστών τους, από το 2000 ως και σήμερα.

***
Δεν θα περάσει το λουκέτο της ΕΡΤ

Τσίπρας: Δεν θα δεχθούμε το άθλιο σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης για το “λουκέτο” στην ΕΡΤ. Δεν θα περάσει. Σχεδιάζουμε νέα ΕΡΤ. Οραματιζόμαστε ανεξάρτητη ΕΡΤ που δεν θα είναι γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,όταν θα έρθει στην κυβέρνηση. Θέλουμε ένα μοντέλο κοντά στο BBC.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου