Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

... ΔΟΛ - εξόφλησε τον Απρίλιο - αλλά "μέσα" τρεις μήνες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ψυχάρης - δίνει(;) 5 εκ. ευρώ για την ΑΜΚ του Mega
Θέατρο του παραλόγου στον ΔΟΛ
Ο εσωτερικός (τρίμηνος) δανεισμός καλά κρατεί

Έγινε σήμερα νωρίς το πρωί η εξόφληση του β΄ δεκαπενθημέρου του Απριλίου

Πόλεμο νεύρων στους εργαζομένους του ΔΟΛ κάνουν διοίκηση και συνδικαλιστές. Μετά τη μη καταβολή της μισθοδοσίας Απριλίου στην καθορισμένη ημερομηνία, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν ως όφειλαν με βάση προηγούμενη απόφαση από την ΕΣΗΕΑ, να οργανωθεί απεργιακή κινητοποίηση και μάλιστα διαρκείας στον Οργανισμό, αφού υπήρχε αθέτηση της συμφωνίας με τη διοίκηση. Οι μέρες περνούσαν και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στους εργαζομένους ούτε από την ΕΣΗΕΑ ούτε από τους εκπροσώπους για το τι θα γίνει τελικά. Φτάσαμε στην Τρίτη και ενώ το αίτημα των εκπροσώπων ήταν να ξεκινήσουν οι απεργίες από την Τετάρτη δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στους εργαζομένους για το τι γίνεται.


Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεσμεύτηκε να ενισχύσει άμεσα τα ταμεία του Mega με 5 εκ. ευρώ και όπως ήταν φυσικό και αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ στο άκουσμα της είδησης… τρελάθηκαν. Λογικό. Σου λένε πώς είναι δυνατόν να μας λένε εμάς ότι υπάρχουν ταμειακές δυσχέρειες και δεν θα πληρωθούμε, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετά εκ. ευρώ διαθέσιμα για το Mega; Την ώρα του αναβρασμού στον ΔΟΛ από τα διευθυντικά γραφεία κάθε τομέα έγινε… διαρροή στου εργαζομένους ότι μάλλον θα πληρωθούν την Τετάρτη. Επίσημη ενημέρωση από το λογιστήριο δεν έγινε ποτέ με τους εργαζομένους να ξενυχτούν στα ATM και τους υπολογιστές τους (όποιοι έχουν web banking) για να δουν αν τελικά μπήκαν λεφτά στους λογαριασμούς τους.

Τελικά πράγματι έγινε σήμερα νωρίς το πρωί η καταβολή του β΄δεκαπενθήμερου Απριλίου και κάποιοι που δεν έμαθαν τη διαρροή πιθανώς να μάθουν ότι πληρώθηκαν από τα… blogs! . Δεν υπάρχει όμως καμία ενημέρωση για το πότε θα υπάρξει επόμενη πληρωμή αφού και πάλι με τη σημερινή καταβολή τα οφειλόμενα στο τέλος του μήνα θα εξακολουθούν να είναι τρία μηνιάτικα. Δεν υπάρχει επίσης καμία ενημέρωση τι απέγινε με την απεργία. Συζήτησε η ΕΣΗΕΑ το θέμα και αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί; Η διοίκηση ενημέρωσε άτυπα τους εκπροσώπους ότι θα γίνει καταβολή πληρωμής την Τετάρτη και εκείνοι σιωπηρά ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να μη συνεδριάσει; Δεν συνέβη τίποτε από όλα αυτά και απλά ούτε η ΕΣΗΕΑ ούτε οι εκπρόσωποι ασχολήθηκαν με την όλη κατάσταση; Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ βλέπουν να εξελίσσονται απίθανες καταστάσεις μπροστά τους και όλα κινούνται στο σκοτάδι, ενώ παράλληλα βλέπουν συνεχώς σημαντικά στελέχη σε κάθε τομέα να αποχωρούν… τρέχοντας. Ειδικά στα ΝΕΑ σε λίγο θα χρειαστεί να επιστρατευτούν οι… κλητήρες για να βγει η δουλειά όπως μας λένε! Με αυτά και με αυτά η κατάσταση στη Μιχαλακοπούλου κρίνεται πραγματικά εκτός… πραγματικότητας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο: