Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 18/8 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα στελέχη του ΕΔΟΕΑΠ σε άλλες θέσεις...

Και δεύτερο στέλεχος του ΕΔΟΕΑΠ διορίζει στον χώρο της υγείας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον Χρήστο Βαράκη, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόεδρος του «Ελπίς», το υπουργείο Υγείας διόρισε και τον Γιάννη Μιχαλακούκο, γενικό διευθυντή του ΕΔΟΕΑΠ, στο «Αμαλία Φλέμινγκ». Και οι δύο φέρονται να πρόσκεινται τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
---
Αύξηση κρατικής διαφήμισης και αντιδράσεων

Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για επικοινωνία και διαφήμιση καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να σημειώνονται ποικίλες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, κυρίως από την περιφέρεια. Την αύξηση της διαφήμισης στην ΕΥΔΑΠ ανέδειξε η ΝΔ με ανακοίνωσή της, στην οποία δηλώνεται πως το διαφημιστικό κονδύλι της ΕΥΔΑΠ για τα ΜΜΕ σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρυσι. Διαμαρτυρίες υπάρχουν και από την περιφέρεια για την κατανομή των διαφημιστικών κονδυλίων.
---
Η «πατάτα» της ΝΔ και η εμπλοκή της ΕΕΤΤ

Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε επίσημα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για την εμπλοκή της στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την τηλεοπτική αδειοδότηση. Χαρακτηρίζει «ανακριβή» τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα γινόταν ανάθεση στην ΕΕΤΤ για την ηλεκτρονική δημοπρασία και σημειώνει πως η εμπλοκή της θίγει το κύρος της Αρχής. Σε αυτά τα δημοσιεύματα, πάντως, στηρίχθηκαν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έσπευσαν να καταθέσουν ερώτηση στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για την αξιοπιστία του πληροφοριακού συστήματος, μεταξύ άλλων, καθώς στα δημοσιεύματα υποστηριζόταν πως αντιμετωπίζει προβλήματα!
---
Δικαίωση του …ΔΝΤ

έξι χρόνια μετά για το τρίγωνο της αμαρτίας…

«Οι δεσμοί της διαπλοκής ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικούς, τράπεζες και επιχειρηματικά συμφέροντα από τον χώρο των ΜΜΕ –αν και όχι μόνο– σπάνε και το όλο σύστημα της παλιάς διαπλοκής αποσυντίθεται».

Αυτό δήλωσε, προ ημερών, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος και στις καταθέσεις των εκδοτών και των καναλαρχών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων. Η δήλωση του Γ. Δραγασάκη θυμίζει ποιο ήταν το πρώτο αίτημα του ΔΝΤ όταν μπήκε στη χώρα. Σε μια απόρρητη έκθεσή του το 2010 για την κατάσταση της χώρας σημειωνόταν ότι στην Ελλάδα “πρέπει να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής ανάμεσα σε τράπεζες, πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ”. Η ίδια έκθεση προσδιόριζε και τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν αυτό: με αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών και κλείσιμο της κάνουλας των δανειοδοτήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έξι χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο το… αίτημα του ΔΝΤ για την «εγχώρια διαπλοκή» γίνεται πράξη.
---
Τέτοια λάθη για τους μικρούς δεν γίνονται…

Δικαστική διχογνωμία για την ακύρωση της δίκης του Σταύρου Ψυχάρη σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες». Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα για τον επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, κατόπιν ένστασης των συνηγόρων του. Η ακύρωση στηρίχθηκε στο επιχείρημα ότι στο κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας δεν διευκρινιζόταν εάν ο Στ. Ψυχάρης είχε τελέσει το αδίκημα της παράβασης του νόμου για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» από δόλο ή από αμέλεια. Στην αναίρεση της Εισαγγελέως Ξ. Δημητρίου υποστηρίζεται πως το δικαστήριο έκρινε εσφαλμένα στην επ’ αόριστο αναβολή της δίκης Ψυχάρη. Η αναίρεση θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
---
Εξώδικα για τη δημοπρασία των αδειών

Εξώδικα προς τις εταιρείες Singular Logic και Eurobank Business Εxchange έστειλε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με πληροφορίες, για την εμπλοκή τους στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η πρώτη ανέλαβε ύστερα από απευθείας ανάθεση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας την προμήθεια του πληροφοριακού συστήματος και την τέλεση της διαδικασίας αναθέτοντας στη δεύτερη η οποία εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες την ανάπτυξη του συστήματος.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου