Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

... ο ρ/σ Flash ήταν μόνον 52 ψυχές ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Flash 96
Απίστευτο: Τέσσερα χρόνια απλήρωτοι!


Γράφει ο Αργύρης Κωστάκης

Τον Αύγουστο του 2012 ο φυγόδικος καταζητούμενος από την Ιντερπόλ Πέτρος Κυριακίδης, πρόεδρος έως και σήμερα της εταιρίας Flash A.E. που δεν έχει κλείσει ή πτωχεύσει, δηλαδή ιδιοκτήτης της λειτουργούσας για τον νόμο επιχείρησης του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Flash, αποφάσισε με κτηνώδη τρόπο να διαλύσει τις ζωές 52 εργαζομένων και των οικογενειών τους, σταματώντας να τους καταβάλλει «με τσαμπουκά» τους μισθούς τους.

Και λίγο αργότερα τον Δεκέμβριο να διαφύγει στο εξωτερικό, άγνωστο πού, ντυμένος παπάς (!) σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες. Ο σταθμός δεν σίγησε ποτέ χάρη στην αυταπάρνηση κάποιων εργαζομένων. Και αυτό είναι το μικρό θαύμα.

Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά, Αύγουστος του 2016, ορισμένοι εργαζόμενοι στους οποίους περιήλθε η συχνότητα 96 στη μπάντα των fm λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα τον σταθμό, άλλοι είναι σε επίσχεση, ελάχιστοι έχουν κανονική εργασία σε μέσο ενημέρωσης, κάποιοι κάνουν άσχετες με το αντικείμενο τους δουλειές για να επιβιώσουν, άλλοι «σέρνονται» με κάποια «χαρτζιλίκια» στο διαδίκτυο και η πλειονότητα έμεινε ουσιαστικά άνεργη στο έλεος του Θεού.

Τα δικαστήρια δικαιώνουν τους εργαζομένους που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη είτε μέσω της Ενώσεως Συντακτών είτε κατά μόνας και τους έχουν επιδικάσει τελεσίδικα, οριστικά και αμετάκλητα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ εκκρεμεί η (σίγουρα θετική) αγωγή για το 2015 και προχωρά ήδη το 2016. Με εισαγγελική διαταγή, όπως πάγια συμβαίνει, έχουν μπλοκάρει οι τραπεζικοί λογαριασμοί του φυγόδικου Κυριακίδη και δυστυχώς δεν ανοίγουν ούτε γιά να δοθούν κάποια χρήματα στους εργαζόμενους.

Αλήθεια, ακούσατε ποτέ τίποτα για τους εργαζόμενους του Flash τόσα χρόνια, από τότε που ο κ. Κυριακίδης τους «πέταξε στη θάλασσα»;

Έγινε καμιά διαδήλωση ή συναυλία και έκλεισαν δρόμοι;

Ανέβηκε καμία βουλευτίνα σε κάγκελα;

Έγινε καμία ακρόαση σε κάποια εξεταστική επιτροπή της βουλής;

Ασχολήθηκε κανένα κόμμα ή βγήκαν ανακοινώσεις;

Και ούτε πρόκειται ποτέ να ακούσετε. Ο Flash ήταν ένα μικρό ιδιωτικό ραδιόφωνο.

Ο Flash δεν ήταν ΕΡΤ. Ο Flash δεν ήταν Mega τηλεόραση. Ο Flash δεν ήταν σούπερ μάρκετ ή ξενοδοχείο.

Ο Flash «δεν πουλάει» ως θέμα. Ο Flash ήταν μόνο 52 ψυχές. Μόνο 52 ψήφοι. Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Απλοί εργαζόμενοι. Χωρίς ούτε έναν, μα έναν «μεγαλοδημοσιογράφο». Έναν «επώνυμο».

Χωρίς καμία κυβέρνηση ή αντιπολίτευση από πίσω τους. Χωρίς κανέναν πολιτικό «τσαρλατάνο».
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Στης επιχειρήσεις Κυριακίδη δεν ηταν μόνο το FLASH και αυτο ειναι γνωστό, ηταν εφημερίδες, ηταν τα μαγαζιά με τα βιολογικά, ειναι εταιρίες που πίσω τους ειναι ΜΚΟ με το προκάλυμμα της εκκλησίας.
    Απλήρωτους εργαζόμενους έχει πάμπολλους, χρωστά όχι μόνο δεδουλευμένα αλλά και αποζημιωσεις, και για ολα αυτά δεν μιλά κανείς, καμιά επίσημη νύξη για τον φυγόδικο Κυριακίδη σαν να μην υπήρξε ποτέ και πουθενά.
    Φυσικά για όσους δεν γνωρίζουν ο Κυριακίδης δεν ηταν απλά ένας επιχειρηματίας, στις μεγάλες του στιγμές χαριεντιζονταν με βουλευτές και τότε υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χαριεντιζονταν επίσης η εκκλησια της Ελλάδος μαζί με διάφορα πατριαρχεία, ντοκουμέντα υπάρχουν φώτο υπάρχουν.
    Σαφώς και έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι του FLASH αλλά προσοχή δεν ειναι οι μόνοι, όλοι σχεδόν έχουν πάει δικαστηρια έχουν γίνει καταγγελίες και έχουν δικαιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή