Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

...MEGA και "κλεμμένες" εικόνες από διεθνή δίκτυα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ευγενική "χορηγία"
το δελτίο του MEGA

Στον "αέρα" με πλάνα από STAR, ANT1 και ΕΡΤ

Με την καθυστέρηση στη μισθοδοσία να κλείνει πλέον τους τέσσερις μήνες στο MEGA, τεχνικοί και δημοσιογράφοι ξεκινούν επίσχεση εργασίας ως το τελευταίο όπλο που διαθέτουν απέναντι στη διοίκηση του καναλιού, που θεωρούν ότι τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους. Αν αυτό συμβεί θα σταματήσει να μεταδίδεται και το ένα και μοναδικό δελτίο που βγάζει το κανάλι κάθε μεσημέρι.

Το διευθυντικό τρίο (Καψής - Σπυρόπουλος - Βλαχογιάννης) έχει επιστρέψει από τις διακοπές και περνά αρκετές ώρες της ημέρας στον σχεδόν "έρημο" 7ο όροφο των ειδήσεων, όπου αυτή την εβδομάδα παρουσιάστρια... υπηρεσίας του σύντομου μεσημεριανού δελτίου είναι η Μαρία Σαράφογλου.

Η απομάκρυνση του τηλεοπτικού κοινού από το κανάλι φάνηκε στο έκτακτο δελτίο που αποφάσισε να κάνει το κανάλι την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων για τις Πανελλαδικές οπότε η τηλεθέασή του μετά βίας κινήθηκε γύρω στο 10%. Και μάλιστα αποφασίστηκε να γίνει παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που προέβαλλαν πολλοί από τους εργαζόμενους.

Το ένα και μοναδικό δελτίο, πάντως, βγαίνει χάρη στην "αλληλεγγύη" που δείχνουν στο MEGA το STAR, ο ΑΝΤ1 και (εδώ είναι η έκπληξη) η... ΕΡΤ, που τροφοδοτούν πλέον καθημερινά το κανάλι της Μεσογείων με πλάνα από τα θέματα της επικαιρότητας, αφού τα τηλεοπτικά συνεργεία του σταθμού δεν βγαίνουν πλέον για ρεπορτάζ μιας και εκτός από τους δημοσιογράφους και οι τεχνικοί ξέμειναν από βενζίνη.

Το STAR βέβαια παραδοσιακά είχε μια συνεργασία με το MEGA στην ανταλλαγή πλάνων για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά το γεγονός ότι πλέον και ο ΑΝΤ1 αλλά και η δημόσια τηλεόραση σπεύδουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που γίνονται, δείχνει ότι έχουν ξεγράψει οριστικά τα πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι από το τηλεοπτικό τοπίο. Δεν το θεωρούν ανταγωνιστικό ούτε και μελλοντικά και δεν χαλάνε χατίρι κάθε φορά που τους ζητείται βοήθεια για το μικρό μεσημεριανό δελτίο του.

Σε ό,τι αφορά τα διεθνή θέματα όπως ο πρόσφατος σεισμός στην Ιταλία, οι τεχνικοί του σταθμού "κλέβουν" πλέον πλάνα κυρίως από το CNN και από άλλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, κάτι το οποίο στο παρελθόν πολύ σπάνια γινόταν, καθώς υπήρχαν συνεργασίες με πρακτορεία που κόπηκαν λόγω χρημάτων, αλλά υπήρχε και ο φόβος των νομικών συνεπειών που θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Η πλήρη εγκατάλειψη των εργαζομένων έχει αφήσει μόνο την ελπίδα της ακύρωσης του διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει κάποιους από τους εργαζόμενους να αναζητούν εργασία για να μπορέσουν να ζήσουν...
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου