Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

... επιχειρήσεις ΜΜΕ χωρίς Τράπεζες δεν επιβιώνουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Κουφάρια» κατάντησαν
τα ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες τους

Τα ισχυρά «μαγαζιά» που χρεοκόπησαν εν μια νυκτί

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του… Το πλήγμα που υπέστη ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας διαπλοκής, χωρίς να κουνήσει το δάχτυλό του!

Φρόντισαν οι ίδιοι μόνοι τους να αλληλοφαγωθούν! Αμέσως με το που οι τράπεζες σταμάτησαν να δανείζουν τις επιχειρήσεις τους… Ιστορικά και ισχυρά ΜΜΕ της χώρας κατέρρευσαν εν μια νυκτί!

Το MEGA είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα… Αφού όσο οι εκδότες έπαιρναν δάνεια το κανάλι πρωτοπορούσε… Όταν οι τράπεζες σταμάτησαν να το δανείζουν για να εξοφλήσει παλαιότερα δάνεια… Οι μέτοχοι το εγκατέλειψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Επίσης αποκαλυπτικό του τι συνέβαινε τα τελευταία 40 χρόνια εξελίσσεται η εξέταση των μαρτύρων στην Επιτροπή της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια»… Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες – πέρα του ότι αρχίζουν και αλληλοτρώγονται, ομολογούν ότι τους δάνειζαν οι τράπεζες χωρίς εγγυήσεις! Εδώ θα έπρεπε να τελειώσει και τις εργασίες της η Επιτροπή ώστε να αποσυρθούν τα μέλη της για να βγάλουν το πόρισμά τους!

Περίπου όμως, στο 1,5 δις ευρώ υπολογίζεται ότι ανέρχονται τα δάνεια των ΜΜΕ… Ποσό το οποίο δεν πρόκειται να επιστραφεί στις τράπεζες… Αφού το ένα μετά το άλλο χαρακτηρίζονται «κόκκινα»!

Είναι απίστευτο το πώς κραταιά «μαγαζιά» – ορισμένα εκ των οποίων, λειτούργησαν και σαν προπαγανδιστικοί μηχανισμοί με αποκορύφωμα την είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα, να αποτελούν σήμερα, τόσο σύντομα «κουφάρια» και χρεοκοπημένες επιχειρήσεις!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου