Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

... ΕΔΟΕΑΠ - σύγκρουση συμφερόντων γύρω από μια "μελέτη" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
... και στο βάθος Επαγγελματικό Ταμείο

Μια κατά παραγγελία
μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ… 

Λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της τριμερούς στο υπουργείο Εργασίας η ηγεσία του ΕΔΟΕΑΠ παρέλαβε την μελέτη που αφορά στην παρούσα οικονομική κατάσταση του οργανισμού και την οποία είχε απαιτήσει ο πρόεδρος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος.

Τελικά, η μελέτη είχε δοθεί στην Ernst & Young, με τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης Γιάννη Αγγέλη, Κώστα Ντελέζο και Πόπη Χριστοδουλίδου να απέχουν. Κι αυτό επειδή τα ερωτήματα που θα απαντούσε η εταιρεία αφορούσαν και σε προσωπικά δεδομένα ασθενών αλλά και ιατρών…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το περιεχόμενο της 68σέλιδης μελέτης δεν συζητήθηκε καν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ούτε καν για να διατυπωθούν εκτιμήσεις. Το μείζον πρόβλημα για τον πρόεδρο Ε. Τάτση και την πλειοψηφία του ΔΣ ήταν να δοθεί η εν λόγω μελέτη οπωσδήποτε σήμερα και στην …ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα με την πρότερη απόφαση του οργανισμού αλλά και το Καταστατικό τη μελέτη πρέπει να παραλάβουν μόνοι οι 4 συνδικαλιστικές ενώσεις τα μέλη των οποίων είναι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ. Ο πρόεδρός του ωστόσο επέμενε να δοθεί οπωσδήποτε σήμερα και στην ΠΟΕΣΥ, χωρίς να δίνει επαρκείς εξηγήσεις για αυτή την επιμονή.

Ίσως η εξήγηση να βρίσκεται στην 68σέλιδη μελέτη της εταιρείας την οποία θα παραλάβουν η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες ενώσεις προκειμένου να είναι έτοιμοι για την 3μερη συνάντηση την άλλη εβδομάδα. Πάντα κατά πληροφορίες, ενώ στη μελέτη αναλύονται εξονυχιστικά θέματα όπως οι παροχές του οργανισμού στα μέλη του, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην απώλεια των 6 εκατ. εσόδων από την κατάργηση των ισολογισμών. Επιπλέον σε παράρτημα δίνεται κατάλογος με τις δικαστικές διαμάχες του οργανισμού. Ουσιαστικά περιλαμβάνει ό,τι στοιχεία δόθηκαν στην Ernst & Young από τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ για τα τελευταία 5 χρόνια.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου