Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

... τηλεοπτικές άδειες - οι συνθήκες γαλέρας θ' αλλάξουν;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»


Αυτή τη λαϊκή παροιμία θυμίζει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

Η μεν κυβέρνηση εμφανίζεται με τη ρομφαία του πολέμιου της διαπλοκής, που θέλει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, για να προστατέψει τάχα τους εργαζόμενους και το λαό. Κοροϊδεύει ασύστολα, επειδή στην κόντρα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εκφράζεται πρώτα και κύρια η αντιπαράθεση για την αναδιανομή της επιχειρηματικής πίτας, ενώ τα κανάλια και οι συχνότητες θα συνεχίσουν να ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, και έτσι θα ζουν και θα βασιλεύουν η διαπλοκή και η «ενημέρωση» σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και προς όφελος των επιχειρηματικών.

Αλλά και αυτοί οι όμιλοι παίζουν αισχρά το παιχνίδι της προπαγάνδας σε βάρος του λαού, εμφανιζόμενοι ως υπερασπιστές τάχα της πολυφωνίας, της δημοκρατίας και των συμφερόντων των εργαζομένων που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους. Γελάνε πραγματικά και οι πέτρες με όλα αυτά! Οταν τα κανάλια τους είναι συνεπείς προπαγανδιστές της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ όσον αφορά τους εργαζόμενους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δουλεύουν ήδη σε συνθήκες γαλέρας, πλήρωναν και θα πληρώνουν τις όποιες ανακατατάξεις στην επιχειρηματική πίτα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου